ROLOVANA SVINJETINA KOJA SE TOPI U USTIMA Tajna je u jednom triku tokom pečenja
podeli vest:

Miris pečene slanine i začinskog bilja koji se širi iz rerne pravi je znak da se sprema ručak za pamćenje. Rolovana svinjetina zapečena do savršene zlatne korice, sočna iznutra, a hrskava spolja, pravo je zadovoljstvo za sva čula. Ovo je jelo koje ne traži mnogo truda, a izgleda i miriše kao iz restorana – samo što ga pravite kod kuće, u sopstvenoj kuhinji.
Potrebno je:
1 kg svinjskog filea ili plećke (u komadu)
200 g tanko sečene slanine
3-4 čena belog luka
So, biber
Kašičica suvog začina
Kašičica slatke paprike
2-3 grančice svežeg timijana ili ruzmarina
Malo ulja
Priprema:
Meso operite i dobro osušite papirnim ubrusom, pa ga pažljivo rasecite po dužini kako biste dobili veliku „šniclu“.
Posolite, pobiberite i pospite suvim začinom i paprikom. Utrljajte začine u meso, a zatim preko poređajte tanke listove belog luka.
Uvijte meso u rolat i obmotajte ga listovima slanine.
U pleh stavite malo ulja, prebacite meso i pospite ga svežim začinskim biljem.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 90 minuta, povremeno ga prelivajući sopstvenim sokom.
Kada slanina dobije zlatnu koricu, izvadite iz rerne, ostavite da odmori 10 minuta, pa secite na kriške.
UZ OVE SAVETE RUČAK NIKAD NE ISPADNE BLJUTAV Deset kuvarskih pravila koja će vam spasiti ruke i živce
Nema boljeg saveta od onog koji majka da, a ovi saveti za kuvanje olakšavaju pripremu ukusnih jela.
pre 22 sata
GurmanlookŠTO VOLIM DOBAR ĐUVEČ! Recept za tepsiju punu mesa, kobasica i mirisa koji osvaja
Nema bolje - evo kako pripremiti đuveč po receptu naših baka!
12.08.2025
GurmanlookSaveti:
Uz ovu svinjetinu odlično idu pečeni krompir, pire ili sveža salata.
Ako želite intenzivniji ukus, meso marinirajte preko noći u maslinovom ulju, senfu i belom luku.
Sočna, mirisna i neverovatno ukusna – rolovana svinjetina iz rerne je pravo domaćinsko jelo koje će se tražiti još.
BONUS VIDEO:
MAČVANI ČUVAJU SEĆANJE NA VRŠAJ Kad se pokrene parna mašina... (FOTO)
Danas su srp, kosu i vršalicu zamenili kombajni, ali se sećanje na ovaj način ubiranja hlebnog žita zadržalo
pre 3 sata
ReportažaUPOZNAJTE PRAVI TURISTIČKI DRAGULJ SRBIJE Zdanje iz bajke na sat vožnje od Beograda (FOTO)
Svoju etno priču započeli su u vreme kada se u Srbiji malo znalo o ovoj vrsti turizma
pre 17 sati
Reportaža
Ostavite komentar