Slobodno vreme > Gurmanlook

VIKEND PREDLOG POSLASTICE K1 REDAKCIJE Oreo čizkejk i domaća luft pita – slatki tandem za uživanje

Uživajte u savršenim receptima za oreo čizkejk I luft pitu ovog vikenda.

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

08/08/2025 > 17:00

podeli vest:

VIKEND PREDLOG POSLASTICE K1 REDAKCIJE Oreo čizkejk i domaća luft pita – slatki tandem za uživanje
Foto: Shutterstock


Kada vikend zakuca na vrata, u redakciji K1 znamo šta to znači – vreme je za slatke zalogaje koji se pamte. Ove subote odlučili smo da vas počastimo receptom za Oreo čizkejk, dok smo za nedelju ostavili savršeno lagani kolač: luft pita, koja se topi u ustima.

Subota: Oreo čizkejk – bogat, kremast i neodoljiv

Shutterstock

Sastojci:

300 g Oreo keksa

100 g putera

500 g krem sira

200 ml slatke pavlake

100 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

1 kesica želatina

100 ml mleka

Shutterstock

Priprema:

Oreo keks sameljite i pomešajte sa otopljenim puterom, pa utisnite u kalup kao podlogu. Ostavite u frižider da se stegne.

Želatin pripremite po uputstvu sa kesice.

Krem sir umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Umešajte umućenu slatku pavlaku i dodajte otopljen želatin.

Po želji, dodajte izlomljene komadiće Oreo keksa u fil.

Sipajte preko podloge i ostavite nekoliko sati u frižideru, najbolje preko noći.

Rezultat? Kremasto savršenstvo koje nestaje već nakon prvog zalogaja!

Nedelja: Luft pita – lagana kao oblak

Youtube PrintScreen/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

Za lenju nedelju, nema ništa lepše nego uz šolju kafe poslužiti luft pitu – lagani kolač od biskvita i pene, koji bukvalno leprša pod viljuškom.

Sastojci za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

1 prašak za pecivo

Sastojci za krem:

1 l mleka

2 pudinga od vanile

6 kašika šećera

250 g margarina

100 g prah šećera

šlag ili umućena slatka pavlaka za dekoraciju

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst šne i dodajte 2-3 kašike šećera. Svaku koru posebno premažite šamom i lagano urolajte. Tako uradite sa svim korama i svaku isecite nožem na komade.
Ispržite na zagrejanom ulju po desetak sekunde sa obe strane i stavljajte u sud u kome ćete ih preliti kremom.
Za krem skuvajte mleko sa ostatkom šećera, dodajte vanilu i razmućena žumanca sa brašnom.  Preliti preko isprženih šam kora i ohladite. 
 

Zašto luft pita? Zato što je lagana, vazdušasta i idealna za popodnevni predah.

Uživajte u vikendu uz poslastice koje biramo s ljubavlju – jer u K1 redakciji znamo da svaki vikend zaslužuje svoj slatki trenutak!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar