15 MINUTA DO SAVRŠENE ČOKOLADNE TORTE Niko neće verovati koliko je brzo gotova!
podeli vest:

Nekad jednostavno dođe dan kada vam treba nešto slatko, čokoladno i kremasto – odmah. Bez dugog stajanja pored šporeta i bez komplikovanih koraka. Upravo zato vam donosimo recept za čokoladnu tortu koja se pravi za 15 minuta, a ukus joj je kao iz fine poslastičarnice!
Sastojci za biskvit:
6 jaja (odvojeni žumanca i belanca)
Prstohvat soli
165 g šećera
130 g brašna
40 g kakao praha
Za glazuru:
500 g kisele pavlake (20% mm)
100 g šećera u prahu
300 g mascarpone sira
40 g kakao praha
30 g tamne čokolade
30 ml vruće mlečne pavlake
Priprema biskvita:
Zagrejte rernu na 180°C, a pleh dimenzija 40×29 cm obložite papirom za pečenje.
Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete mekane vrhove.
Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok smesa ne postane čvrsta i sjajna.
Umutite žumanca u sneg laganim pokretima.
Prosejte brašno i kakao, pa pažljivo umešajte u smesu.
Sipajte u pleh i pecite oko 15 minuta – ili dok čačkalica ne izađe čista.
Ohladite pre mazanja.
Priprema glazure:
Umutite kiselu pavlaku, šećer u prahu i mascarpone dok smesa ne postane glatka.
Otopite čokoladu i pomešajte sa toplom pavlakom.
Dodajte kakao i čokoladnu smesu u krem, dobro sjedinite.
Sastavljanje:
Kada se biskvit potpuno ohladi, premažite ga glazurom. Po želji, ukrasite voćem, čokoladnim strugotinama ili mlevenim orasima.
Domaćinski savet:
Ova torta je odlična i dan kasnije – biskvit ostaje sočan, a glazura još bolja kad odstoji.
Brza, jednostavna i savršeno čokoladna – ova torta će postati vaš adut kad iznenada zatreba desert. Uživajte u svakom zalogaju!
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar