ROĐENDANSKA TORTA SA UKUSOM POBEDE: Pogledajte kako su organizatori čestitali Novaku rođendan! (FOTO)
Novak Đoković se plasirao u polufinale turnira u Ženevi.
Sport
podeli vest:
Jagode su stigle na pijace – crvene, slatke i mirišu na proleće i leto! A kad ih već ima na pretek, nema razloga da ne napravite pravi domaći sladoled, i to bez mašine i bez previše muke. Ovaj recept popularnog Džejmija Olivera je toliko jednostavan, da ga mogu praviti i oni koji nikad nisu ni pokušali da zamrznu nešto osim leda.
Sastojci:
500 g svežih jagoda
100 g šećera u prahu
1 kašičica prirodnog ekstrakta vanile
500 ml kisele pavlake (ili slatke pavlake za kremastiji ukus)
Priprema:
Prvo operite i očistite jagode, pa ih isecite na manje komade.
U velikoj činiji pomešajte jagode, šećer u prahu i vanilu. Ostavite da odstoji 10 minuta da jagode puste sok.
Uz pomoć blendera ili štapnog miksera, izmiksajte voće u kašu.
Dodajte pavlaku i sve zajedno dobro izmešajte dok ne dobijete glatku, kremastu masu.
Smesu sipajte u plastičnu posudu s poklopcem i stavite u zamrzivač na najmanje 4–6 sati. Na svakih sat vremena, dobro promešajte viljuškom kako bi se sprečilo stvaranje kristala.
Domaćinski saveti:
• Ako volite malo teksture, ne miksajte sve jagode potpuno – ostavite nekoliko komadića.
• Umesto pavlake, možete koristiti i grčki jogurt za laganiju verziju.
• Sladoled je još bolji ako odstoji 5 minuta na sobnoj temperaturi pre služenja.
Jednostavno, brzo i bez suvišnih komplikacija – baš kako Džejmi Oliver voli! A vi ćete voleti što u svakom zalogaju osećate pravu jagodu i prirodnu vanilu.
BONUS VIDEO:
Ostavite komentar