Slobodno vreme > Gurmanlook

DŽEJMI OLIVER OTKRIO NAJLAKŠI RECEPT ZA SLADOLED Od jagoda i vanile, bez aparata i bez muke!

Izvor: K1info

22/05/2025 > 18:50

podeli vest:

DŽEJMI OLIVER OTKRIO NAJLAKŠI RECEPT ZA SLADOLED Od jagoda i vanile, bez aparata i bez muke!
Foto: Freepik.com


Jagode su stigle na pijace – crvene, slatke i mirišu na proleće i leto! A kad ih već ima na pretek, nema razloga da ne napravite pravi domaći sladoled, i to bez mašine i bez previše muke. Ovaj recept popularnog Džejmija Olivera je toliko jednostavan, da ga mogu praviti i oni koji nikad nisu ni pokušali da zamrznu nešto osim leda.

wikipedia.org

Sastojci:

500 g svežih jagoda

100 g šećera u prahu

1 kašičica prirodnog ekstrakta vanile

500 ml kisele pavlake (ili slatke pavlake za kremastiji ukus)

Priprema:

Prvo operite i očistite jagode, pa ih isecite na manje komade.

U velikoj činiji pomešajte jagode, šećer u prahu i vanilu. Ostavite da odstoji 10 minuta da jagode puste sok.

Uz pomoć blendera ili štapnog miksera, izmiksajte voće u kašu.

Dodajte pavlaku i sve zajedno dobro izmešajte dok ne dobijete glatku, kremastu masu.

Smesu sipajte u plastičnu posudu s poklopcem i stavite u zamrzivač na najmanje 4–6 sati. Na svakih sat vremena, dobro promešajte viljuškom kako bi se sprečilo stvaranje kristala.

Domaćinski saveti:

• Ako volite malo teksture, ne miksajte sve jagode potpuno – ostavite nekoliko komadića.
• Umesto pavlake, možete koristiti i grčki jogurt za laganiju verziju.
• Sladoled je još bolji ako odstoji 5 minuta na sobnoj temperaturi pre služenja.

Jednostavno, brzo i bez suvišnih komplikacija – baš kako Džejmi Oliver voli! A vi ćete voleti što u svakom zalogaju osećate pravu jagodu i prirodnu vanilu.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar