Showtime > Display

Šta je ČITAO, GLEDAO I SLUŠAO bivši američki predsednik Barak Obama u 2022.

Barak Obama je ispoštovao godišnju tradiciju i objavio liste svoje omiljene muzike, filmova i knjiga za 2022. godinu

Izvor: K1info/index.hr

25/12/2022 > 10:43

podeli vest:

Šta je ČITAO, GLEDAO I SLUŠAO bivši američki predsednik Barak Obama u 2022.
Foto: Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson


"Uvek me veseli da podelim svoje omiljene knjige, filmove i muziku sa svima vama. Prvo, evo nekih knjiga koje sam pročitao i u kojima sam uživao ove godine. Obavestite me koje bih knjige trebao da pročitam u 2023.", napisao je Obama na Twitteru.

Među svojim omiljenim pisanim delima, Obama je naveo "The School for Good Mothers" autorke Džesamin Čen i "The Light We Carry" svoje supruge i bivše prve dame Mišel Obame, napomenuvši: "Pomalo sam pristrasan u vezi s ovim."

Na listi svojih omiljenih filmova bivši predsednik uvrstio je "Top Gun: Maverick" i "Descendant", za koje je takođe istakao da je "pristrasan" budući da je Netflixov dokumentarac producirala kompanija Higher Ground Productions koju je osnovao Obama.

"Ove godine sam gledao neke sjajne filmove - evo nekih od mojih omiljenih. Šta sam propustio?", napisao je Obama u drugom tvitu.

Korisnici društvenih mreža brzo su istakli da je Obama izostavio "Black Panther: Wakanda Forever", jedan od filmova sa najvećom zaradom u 2022. Marvelov hit i nastavak filma "Black Panther" zauzeo je drugo mesto iza "Top Gun: Maverick" po zaradi ove godine, sa više od 421 milion dolara samo na američkim bioskopskim blagajnama.

Kada je reč o omiljenoj muzici, na Obaminoj listi našle su se pesme Beyoncé i Lizzo, kao i repera Kendricka Lamara.

 

Ostavite komentar