Showtime > Display

Mekvinu je uspelo, da li će i Bredli Kuper sa FORD MUSTANGOM ući u LEGENDU?

Čuvena filmska sekvenca potere iz filma "Bullitt" postala je legendarna, ali se postavlja pitanje koji će model voziti Bredli Kuper

Izvor: K1info

11/12/2022 > 10:00

podeli vest:

Mekvinu je uspelo, da li će i Bredli Kuper sa FORD MUSTANGOM ući u LEGENDU?
Foto: Youtube PrintScreen/ Kavallero


Frenk Bulit se vraća na veliki ekran!

Policajac kojeg je tumačio legendarni Stiv Mekvin vaskrsava u novom filmu koji će režirati Stiven Spilberg, a glavnu ulogu imaće Bredli Kuper.

Originalni triler iz 1968. godine usredsređuje se na istragu mafije, ali se najbolje pamti po kultnoj poteri kada Bulit u svom zelenom Ford Mustangu juri crni Dodge Charger ulicama San Franciska.

Ova sekvenca filmu je donela Oskara za najbolju montažu i učinila zeleni Mustang jednim od najpoznatijih filmskih automobila svih vremena.

Dva su korišćena tokom snimanja filma, a glavni automobil posle toga je prodat i decenijama se nije znalo gde se nalazi dok ga njegov vlasnik nije otkrio 2018. Automobil je prodat na aukciji dve godine kasnije po ceni od 3,4 miliona dolara.

Kaskaderski model pronađen je kako truli na auto otpadu u Meksiku 2017. Njegovo poreklo otkriveno je tokom restauracije i on se nalazi u posedu ljudi koji su ga nesvesno kupili.

O novom filmu se malo zna, osim da će biti originalna priča, a ne rimejk. Međutim, prilično je jasno da će morati da sadrži epsku poteru automobilima.

Postavlja se pitanje koji će automobil voziti Kuperov Bulit? Pod pretpostavkom da će to biti Ford, evo nekoliko kandidata.

Ford Mustang GT

Mekvinov automobil je bio Highland Green Mustang GT 390, a sprema se i novi model Mustanga GT za 2024. koji je u velikoj meri u istom duhu. Automobil će pokretati 5,0-litarski V8 motor sa preko 450 konjskih snaga i biće dostupan sa šestostepenim manuelnim menjačem koji može da obezbedi odlične krupne kadrove.

Foto: Youtube PrintScreen

Ford Mustang GT
Ford Mustang Mach-E GT

Fordov električni SUV se takođe nudi u GT verziji sa pogonom na sva četiri točka i motorom od 459 konja. Model bi možda bio prikladan izbor uzimajući u obzir današnju zelenu agendu.

Foto: Youtube PrintScreen

Ford Mustang Mach-E GT
Ford F-150 Raptor R

Sportski automobili su stara škola kao i Mekvin. Kamioneti sa izuzetnim performansama su popularni, a F-150 raptor R od 700 konjskih snaga bio bi savršen za skakanje gore-dole po brdovitim ulicama San Franciska.

Foto: Youtube PrintScreen

Ford F-150 Raptor R
Ford Bronco Raptor

Bronco Raptor od 418 konja nije tako snažan kao F-150 Raptor R, ali je jednako dobar u "letenju kroz vazduh" i prijanjanju tokom "prizemljenja".  Trebalo bi da bude u stanju da se dobro nosi sa zaokretima od 90 stepeni po gradskim ulicama zahvaljujući svom širokom trupu.

Foto: Youtube PrintScreen

Ford Bronco Raptor

Nažalost, ništa od navedenog nije dostupno u Higland zelenoj boji, ali Ford je tokom godina ponudio tri specijalna izdanja Bulitovog Mustanga, i jednostavno je da doda tu boju za izabrani model pre nego što film izađe.

Naravno, bulitu će treba automobil koji će progoniti, a taj auto je više nego očigledan.

S obzirom da Dodge sledeće godine ukida svoje modele Charger i Challenger sa V8 motorom, jedina prava opcija biće električni Charger Daytona SRT, koji je baš zgodno debitovao u pretećoj, metalik tamno sivoj boji.

 

Ostavite komentar