Showtime > Celebrity

Tupak konačno DOBIO ZVEZDU na holivudskoj Stazi slavnih 26 godina POSLE SMRTI

Na repera je pucano iz zasede u Las Vegasu 7. septembra 1996. godine , de bi šest dana kasnije preminuo od zadobijenih rana

Izvor: K1info/index.hr

08/06/2023 > 09:43

podeli vest:

Tupak konačno DOBIO ZVEZDU na holivudskoj Stazi slavnih 26 godina POSLE SMRTI
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello


Legendarni reper Tupak Šakur juče je dobio zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih, gotovo tri decenije pošto je ubijen u pucnjavi iz zasede. Svečanošću je odana počast umetniku koji je poginuo sa samo 25 godina posle kratke, ali spektakularne karijere, u kojoj se od pomoćnog plesača uspeo do pozicije jedne od najuticajnijih figura u hip-hopu.

- Stajati ovde i predstavljati porodicu Šakur ispunjava moje srce čašću - rekla je Šakurova sestra Sekiva Set Šakur na otkrivanju zvezde u Los Anđelesu.

- Tupac je duboko u sebi znao da je oduvek bio namenjen za nešto veliko. I kao njegova mlađa sestra, imala sam tu privilegiju da gledam kako se ta veličina stvara - dodala je.

Poznat po svojim emocionalno intenzivnim stihovima i prirodnim darom za pozornicu, Šakur je prodao više od 75 miliona ploča sa hitovima poput "California Love" i "Change". Šakur je takođe postao ključna ličnost u rivalstvu između hip-hopa Istočne i Zapadne američke obale, koju su takođe podstakli promoteri.

Iako je rođen u Njujorku, Šakur se kao tinejdžer preselio sa porodicom u Kaliforniju. Postao je jedna od najprepoznatljivijih osoba na Zapadnoj obali pre nego što je u septembru 1996. ubijen u Las Vegasu. Okolnosti njegove smrti i dalje su nejasne.

 

Ostavite komentar