Katar 22

Misteriozna SMRT AMERIČKOG NOVINARA u Kataru, brat sumnja DA JE UBIJEN

Grant Val je preminuo pod sumnjivim okolnostima tokom utakmice Argentina-Holandija

Izvor: K1info

10/12/2022 > 07:42

podeli vest:

Misteriozna SMRT AMERIČKOG NOVINARA u Kataru, brat sumnja DA JE UBIJEN
Foto: CBS screenshot


Velika tragedija dogodila se tokom mečeva četvrtfinala na Svetskom prvenstvu u fudbalu pošto je Američki novinar Grant Val preminuo. 

Kako prenosi Daily Mail, četrdesetosmogodišnji Val, koji je pokrivao fudbal na ovom Mundijalu za CBS sports, NBC News a koji je ranije radio za Sports Ilustrated, bio je zdrav, pre nego je kolabirao ovog petka. Prema rečima njegovog brata, koji se oglasio na društvenim mrežama, Val je bio potpuno zdrav.

Njegov agent, Tim Skanal, preneo je New York Timesu da je tokom petka i tokom mečeva, Val doživeo veliki stres i preminuo.

Prisutni američki novinari primetili su kako se Val samo "povukao" na voje sedište tokom meča Argentina - Holandija na Luzial stadionu. Hitna pomoć je brzo stigla, ali su kasnije samo konstatovali smrt.

Američki novinar je odranije poznat svetskoj javnosti kao borac za LGBT prava i na samom početku Mundijala pokušao je da uđe sa majcom koja na sebi ima dugine boje na stadion, ali je odmah udaljen zbog ovog rekvizita. Njegova smrt podigla je veliku buru u svetskoj javnosti i ovo je samo jedan od skandala koji prati ovaj Mundijal.

Njegov brat, Erik, koji je pripadnik gej populacije se oglasio na društvenim mrežama i istakao:

- Ja sam razlog zbog kojeg je nosio majcu sa LGBT zastavom na Svetskom kupu. Ne verujem da je moj brat tek tako preminuo, verujem da je ubijen - istakao je on.

Kolega Granta Vala istakao je daje samo nekoliko minuta pre smrti Grant radio na svom lap topu, da su se šlili i smejali zajedno.

Takođe, neposredno pre smrti, u jednoj od emisija koju je snimao, Val je istakao:

- Telo mi je popustilo, veliki stres i mnogo napora mogu to da ti urade. Poslednih 10 dana je utisak meč SAD-Holandija. Osećam veliki pritisak i nelagodnost u grudima u poslednje vreme - istakao je Val i dodao:

-Išao sam kod lekara. Rekli su mi da nemam kovid, i da je verovatno reč o bronhititsu. Dali su mi antibiotike i sirup i već se osećam malo bolje. Ipak, još uvek nisam dobro - istakao je on.

 

 

 

Ostavite komentar