Priče > Sudbine

Stvarni "TINEJDŽERSKI VUKODLAK" rođen je sa RETKIM SINDROMOM: Deca su misila da ću ih ugristi

Indijski tinejdžer govorio je o maltretiranju kome je izložen celog života zbog retkog stanja pod nazivom hipertrihoza

Izvor: K1info

28/11/2022 > 17:37

podeli vest:

Stvarni "TINEJDŽERSKI VUKODLAK" rođen je sa RETKIM SINDROMOM: Deca su misila da ću ih ugristi
Foto: Youtube PrintScreen


- Kada sam bio mali, ljudi su me gađali kamenjem - izjavio je Lalit Patidar (17) za Media Drum World. - Deca su se plašila da ću ih ugristi kao životinja.

Patidar, koji živi u Nandleti u Madja Pradešu, pati od hipertrihoze, koju nacionalna medicinska biblioteka definiše kao "preterani rast malja bilo gde na telu".

Postoje dve različite vrste ove bolesti: generalizovana hipertrihoza, koja se javlja po celom telu, i lokalizovana verzija, koja je ograničena na određeni deo tela. Hipertrihoza može biti prisutna pri rođenju ili se pojaviti u odraslom dobu.

Bolest, poznata i kao "sindrom vukodlaka", izuzetno je retka, sa manje od 100 zabeleženih slučajeva od srednjeg veka.

Patidar je navodno patio od stanja "celog života", ali nije primetio da nešto nije u redu sve do adolescencije.

- Moji roditelji kažu da me je doktor obrijao pri rođenju, ali nisam primetio da je nešto drugačije kod mene dok nisam napunio oko 6 ili 7 godina - objasnio je maturant. - Tada sam prvi put primetio da mi dlake rastu po celom telu kao ni kod koga drugog koga sam poznavao.

Doktori su kasnije dijagnostikovali Lalitu hipertrihozu, što je on smatrao čudnim jer niko od drugih članova njegove porodice ne pati od te bolesti.

I dok ovom dečaku u početku nije smetala njegova preterana maljavost, doktori su kasnije dijagnostikovali Patidaru hipertrihozu.

- Roditelji i članovi moje porodice su mnogo brinuli zbog mene - priznao je Patidar. - Mala deca su me se plašila kad me vide, a ja nisam shvatao zbog čega.

Foto: Youtube PrintScreen

Lalit Patidar

Patidar je počeo da piše blog i pravi video snimke sa ciljem da jednog dana postane poznati Jutjuber.

Na kraju krajeva, on smatra da fizički izgled ne bi trebalo da spreči nekoga da sledi svoje snove.

- Morao sam da naučim mnoge stvari tokom svog putovanja - što je najvažnije naučio sam da sam jedan od milion - rekao je tinejdžer. - Nikada ne odustajem i živim život punim plućima, te uvek želim da idem napred i da budem srećan.

Ovo nije prvi slučaj hipertrihoze visokog profila, kojom je bilo pogođeno nekoliko cirkuskih "nakaza" u 19. i ranom 20. veku. Možda je najpoznatija bila Julia Pastrana, Meksikanka poznata kao "dama medved" koja je nastupala u cirkusu.

Pre nekoliko godina, deci u Španiji su nicale dlake po čitavom telu nakon što su im greškom dali lek protiv gubitka kose zbog lošeg varenja.

 

Ostavite komentar