Priče > Sudbine

Otkriven testament MILUTINA MRKONJIĆA - Daša nasledila MRKINE PARE, a evo šta je ostalo ANI BEKUTI

Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živeli zajedno

Izvor: K1info/kurir.rs

24/11/2022 > 21:42

podeli vest:

Otkriven testament MILUTINA MRKONJIĆA - Daša nasledila MRKINE PARE, a evo šta je ostalo ANI BEKUTI
Foto: Printscreen


Godinu dana od smrti Milutina Mrkonjića (80), počasnog predsednika SPS i nekadašnjeg ministra za infrastrukturu i saobraćaj, navršava se u nedelju, 27. novembra. Kako Kurir nezvanično saznaje, penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke "mercedes", pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

Foto: ATA Images

 

Naime, iako se u medijima mesecima spekulisalo o ostavinskoj raspravi za Mrkonjićevo nasleđe, Kurir piše da ona zapravo nije ni održana.

- Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živeo u vanbračnoj zajednici s pevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je rešeno pitanje Mrkinog nasledstva i kada će biti održana ostavinska rasprava. Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasledniku, jer ona i Mrka nisu imali dece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke "mercedes S 500 L", ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živela s njim - kaže izvor Kurira.

Poslednja zvanična imovinska karta Milutina Mrkonjića

* Penzija 88.570
* Plata u Skupštini 113.727
* Automobil "Mercedes S 500L"
* Stan u Krunskoj ulici

Kurir piše da je Daša započela renoviranje stana u Krunskoj ulici i da trenutno iznajmljuje drugi stan.

- Nije poznato šta se desilo sa ostatkom Mrkine imovine i potencijalnom ušteđevinom, a ako ih je i bilo, po zakonu je sve pripalo Daši - kaže izvor ovog lista.

Podsetimo, u medijima su se mesecima pojavljivale spekulacije kako će se deliti političareva imovina, pa se čak u jednom trenutku pojavila informacija da Daša i Bekuta sada žive zajedno, što je pevačica oštro demantovala.

Foto: ATA Images

 

Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. u Beogradu, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu na katedri za puteve, aerodrome i železnice. Od 2008. do 2012. bio je ministar za infrastrukturu, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja, nakon čega je nastavio da obavlja dužnosti poslanika SPS u Skupštini Srbiji. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja.

Pomen Milutinu Mrkonjiću održaće se u subotu u 11 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana, gde je Mrkonjić i sahranjen.

Na šestomesečnom pomenu, pored mnogih partijskih drugova i poštovalaca njegovog lika i dela, pojavila se Ana Bekuta, ali ne i supruga Daša, koja je tada imala zdravstvene probleme. S druge strane, Ana je neutešna stajala sa svojim unucima pored Mrkine večne kuće, a kada su se svi razišli, prišla je spomeniku i nekoliko minuta nešto šaputala nad grobom.

 

 

 

Ostavite komentar