Priče > Sudbine

Mark Dejvid Čepmen pošto-poto je ŽELEO DA SE PROSLAVI - u ISTORIJU JE UŠAO UBISTVOM Džona Lenona

Ubica Džona Lenona bio je svestan onoga što čini i da je to zlo, ali ga ništa nije moglo sprečiti na njegovom putu u potrazi za slavom

Izvor: K1info

11/11/2022 > 19:50

podeli vest:

Mark Dejvid Čepmen pošto-poto je ŽELEO DA SE PROSLAVI - u ISTORIJU JE UŠAO UBISTVOM Džona Lenona
Foto: Youtube PrintScreen


Ranije ove godine, ubici Džona Lenona, Marku Dejvidu Čepmenu, po 12. put odbijen je uslovni otpust.

Nedavno objavljen transkript sa tog saslušanja otkriva šta je bilo u Čepmenovom srcu onog dana kada je pucao i ubio Lenona. Njegov odgovor: Zlo.

- To je bilo zlo u mom srcu. Želeo sam da postanem neko i to ništa nije moglo da spreči - rekao je Čepmen odboru za uslovni otpust na saslušanju 31. avgusta, prema transkriptu objavljenom u ponedeljak (7. novembra), prenosi The Associated Press.

Čepmen je 8. decembra 1980. ubio voljenog Bitlsa na ulici ispred njegove stambene zgrade u Njujorku. Lenon je imao 40 godina. Ubica je odboru priznao svoje greške, navodeći svoje "sebično zanemarivanje ljudskog života sa globalnim posledicama". Međutim, izjavio je da se ništa nije moglo isprečiti na njegovom putu u potrazi za slavom.

O svojoj odluci da ubije Lenona, 67-godišnjak je rekao da je to "moj veliki odgovor na sve. Više neću biti niko."

Čepmen je rekao odboru: - Neću da krivim ništa drugo ili bilo koga drugog što me je doveo tamo. Znao sam šta radim, znao sam da je to zlo, znao sam da nije u redu, ali toliko sam želeo slavu da sam bio spreman da dam sve i oduzmem ljudski život.

Mark Dejvid Čepmen osuđen je na kaznu od 20 godina do doživotnog zatvora godinu dana posle Lenonove smrti. Ubica trenutno izdržava kaznu u popravnoj ustanovi Green Haven u dolini Hadson u Njujorku. Njegov prvi pokušaj uslovnog otpusta bio je 2000. godine, a saslušanje se od tada održavalo svake dve godine. Čepmenovo sledeće pojavljivanje pred komisijom za uslovni otpust zakazano je za februar 2024. godine.

- Povredio sam mnogo ljudi i ako neko želi da me mrzi, to je u redu, razumem - rekao je tokom saslušanja Čepmen.

 

 

Ostavite komentar