Priče > Sudbine

Hrabrom Željku je SVAKI DAN TEŽI od PRETHODNOG - hoda na tetivama, od rođenja se BORI za svaki svoj KORAK

Ovaj mladić se i dalje bori da zaradi neki dinar i obezbedi bar ono osnovno - hranu i lekove

Izvor: K1info/RINA

23/11/2022 > 22:26

podeli vest:

Hrabrom Željku je SVAKI DAN TEŽI od PRETHODNOG - hoda na tetivama, od rođenja se BORI za svaki svoj KORAK
Foto: RINA


Željko Stefanović (21) iz Gornjeg Milanovca se od rođenja bori za svaki svoj korak, koji kako je stariji postaju sve bolniji. 

Boluje od cerebralne paralize i zbog teških uslova u kojima živi sa bolesnom majkom često je propuštao neophodne terapije jer se za to nije imalo novca. Zdravstveno stanje se tako samo pogoršavalo. Sada je došao do granice da zauvek ostane prikovan za invalidska kolica. Jedino olakšanje mu je operaciji kolena.

- Nema dana da ne pomislim kako sutra. Borim se čitav život, ali sve je gore i gore. Ranijih godina sam hodao na prstima, ali sada više ni to ne mogu. Svaki moj korak je na tetivama, bolovi su neizdrživi. Ne znam koliko dugo ću još moći ovako, mnogo je teško - kaže za RINU Željko.

Tuga i bolest su u malenom stanu u kom Željko živi sa majkom stisli sa svih strana. Nisu u mogućnosti da rade, ali se ovaj mladić i dalje bori da zaradi neki dinar i obezbedi bar ono osnovno - hranu i lekove.

- Operacija je preskupa, a jedino ona mi je spas da ne ostanem invalid. Samo što namaknem neku paru za moju majku i za mene za osnovne životne potrebe, potrebno je ići dalje. Operacija je veliki korak, to ne mogu sebi da pruštim - dodaje Stefan.

Zbog bolova koje svakodneveno trpi sada se slabo kreće i to samo po stanu. 

- Udaram koleno o koleno dok se krećem, sve mi se krv podliva kad hodam, trebalo bi da odem na operaciju kako bih ispravio kolena i tetive. U životu bih najviše voleo da je moj jedini oslonac korak, jer za mene je svaki pokret nogama po jedna velika planina koju treba da pređem - kazao je Željko.

 

 

 

Ostavite komentar