Priče > Sudbine

ŽARKO LAUŠEVIĆ je pustio TUĐU GLAVU U SEBE: Legendarna glumica RADMILA ŽIVKOVIĆ najiskrenija do sada

Legendarna glumica kaže da je Laušević imao veličinu vanserijskog čoveka

Izvor: K1info

16/11/2023 > 15:13

podeli vest:

ŽARKO LAUŠEVIĆ je pustio TUĐU GLAVU U SEBE: Legendarna glumica RADMILA ŽIVKOVIĆ najiskrenija do sada
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


Legendarna glumica Radmila Živković prisetila se u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji kako se dogodilo da u seriji "Sivi dom" igra majku Žarku Lauševiću koji je od nje mlađi samo osam godina.

- Život u našem glumačkom svetu je kao igra domina, postavljene domine, a one same padaju, jedna za drugim. Imala sam jedan razgovor sa Jagošem kada smo pričali o tome kako su mnogi glumci otišli rano. Poslao mi je poruku jednom: "Ko tebi može sada da bude partner." Gledajući Žarka u ovim serijama u kojima je igrao u poslednje vreme rekla: "Mogao bi Žarko". Rekao mi je da je to odlična ideja. Eto, ostala sam bez Jagoša i bez Žarka - rekla je Radmila na početku razgovora, a onda dodala:

- Bane Vidaković mi je rekao da Darko Bajić hoće da ja igram majku Žarku Lauševiću u "Sivom domu". Ja sam tada imala 33 godine. Rekla sam mu: "Kako majku, možda sestru? Ti si pogrešno shvatio." Bane mi se izvinio, i rekao da da je možda sam on pogrešno shvatio. Međutim, zvao me je Darko, i dao mi je istu ponudu. Rekla sam ajde da probamo, ja moram da vidim. Morala sam da vidim kako izgledamo nas dvoje kad stojimo zajedno. Na RTS smo napravili prvi snimak, kao probu. Tada smo shvatili da to može. Privatno me je zvao Majka, posle tog snimanja - ispričala je glumica.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

 Ona je dodala da je mnogo dobrih glumaca koji su prerano otišli.

- I Žarko je rano otišao, ali kad pomislim koliko je on života preživeo. Kao i reditelji koji sve živote koje u predstavama rade, tako  i glumci koji iznesu sve te živote. To su životi od po hiljadu godina. Životi sa svim problemima, radostima, tugama, tugama, mukama, radostima... - naglasila je ona.

Ona je dodala da je Laušević imao veličinu vanserijskog čoveka i mudraca i filozofa. 

- On je bio jedna čista emocija. On je bio zdravlje, lutka jedna... Imao je toliko otvoreno srce, ali je pustio "tuđu glavu u sebe", i to ga je upropastilo. To je njegov problem. Nisam bila u Beogradu kada mi je ćerka javila da je Žarko ubio nekog momka, nosila je novine i trčala uz stepenice. Ja sam znala da će do toga doći. On se u tim trenucima ponašao čudno, vrlo. Moja baba je govorila: "Neko se ponaša kao pred predglavicu". To je značilo, nešto će se strašno dogoditi sa tom osobom - preg glavu, pred kraj - iskrena je bila Radmila. 

Foto: Instagram Printscreen/sloboda_micalovic_boba

 

Legendarna glumica ispričala je i sa kojim glumcem je Laušević imao nesuglasice. 

- Imao je velike probleme sa pokojnim Danilom Lazovićem, obojica božanstveni ljudi, divni. Oko politike su se raspravljali, i to je bilo strašno! To je bilo nezadrživo! Danilova supruga me je molila: "Rado, molim te, vidiš da upadaju u konflikt, skloni Danila malo". U jednom trenutku sam ja Žarku, tako, stavila ruku na rame i pokušala da ga smirim. Rekao mi je: "Ne uzbuđuj se i ne mešaj se, majka", ali prepotentno, čudno, drugačije... Ja sam bila zaprepašćena. Ja znam šta se dogodilo. On je stradao zbog svoje velike ljubavi.... Ne mogu da izgovorim to, neću nikoga da optužujem, ali... Gde mu je brat? Žarko nije mogao da podnese tu političku prljavštinu. On je bio zlato jedno, jedna duša i kada je to ušlo u njega, on se raspao... On više nije imao odnos, ni prema sebi, ni prema bilo kome drugom. I, neka mu je laka zemlja - dodala je glumica. 

Foto: Prvi Red

 

Jedva suzdržavajući suze Radmila je dodala: 

- Mnogo mi je teško, ne mogu više taj red domina koji pada polako. Ne plašim se ja za sebe. Sva bol se uvek pretvori u veliku ljubav. Čovek prvo mora da bude ranjen, da bi znao da taj bole se pretvara u veliku ljubav. Nisam čitala Lauševićeve knjige, nisam gledala seriju "Pad". Htela sam da ga pamtim samo ovakvog: nežnog, divnog, osetljivog, punog ljubavi. On je bio pun ljubavi i to se samo izvrnulo u trenutku. Pošten i iskren i sve što mu se kasnije dogodilo, njemu nije pripadalo - dodala je legendarna glumica. 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar