Priče > Sudbine

MILAN MARIĆ za K1info: Vanserijski TALENAT I ŠARM nije mogao da PROĐE NEZAPAŽENO

Imao je očinski pristup prema nama klincima, kada smo počinjali, rekao je popularni glumac

Izvor: K1info

16/11/2023 > 12:29

podeli vest:

MILAN MARIĆ za K1info: Vanserijski TALENAT I ŠARM nije mogao da PROĐE NEZAPAŽENO
Foto: K1info

Ne znam kako se ovo radi. Nikada nisam pisao ovako nešto. A i teško mi je. Da li bi prvo trebalo da ti se zahvalim? Da napišem: 'Hvala ti što si bio takav glumac?' Moram prvo da napišem glumac jer sam te zapravo tako upoznao. Kroz uloge. Možda bi ipak trebalo da napišem: Hvala što si bio takav kolega. To zvuči prisnije i intimnije, a i zaista jeste. Morao bih onda obavezno da dodam da si bio divan kolega, pun strpljenja, saveta i razumevanja za nas "balavce".A to sve znaš, to sam ti već rekao. I nisam jedini. Ako bih napisao Žare hvala ti, to bi onda značilo da se opraštam od tebe i kao glumca i kao kolege, ali i onoga što smo izgradili ti i ja van filmskog seta. A o tome mi je zapravo najteže da pišem. Probaću. Hvala ti za poverenje. Hvala ti za osmehe. Hvala ti za vreme. Hvala ti za podršku. Hvala ti za nežnost. Hvala ti za prijateljstvo.

To je juče na svom Instagram profilu napisao glumac Milan Marić opraštajući se od Žarka Lauševića.

Sinoć u Bitef teatru posle predstave "Bilo jednom na Brijunima" plakao je zajedno sa Branislavom Trifunovićem jer otišao je najveći Žarko Laušević. 

Marić je za K1info.rs govorio o tome kakav je trag Žarko Laušević ostavio u srpskoj i jugoslovenskoj kinematografiji, kao i zašto su ga kolege i publika toliko voleli.

- Ostavio je ogroman trag. On je bio jedinstvena pojava.  Atipičnog izgleda, vanserijskog talenta i šarma, tako da to nije moglo da prođe nezapaženo. Ja ne znam kako će ga pamtiti kolege, ali znam da ću ga ja pamtiti kao velikog glumaca i divnog kolegu, čoveka i prijatelja - rekao je Marić.

Na pitanje sa kojim sećanjem ga ispraća, glumac odgovara:

- Ima mnogo sećanja i uspomene koje ću na brzinu "premotati" kada god se pomene Žarko. To su sve divni trenuci, predivni i inspitrativni duboki razgovori puni razumevanja i očinskog pristupa prema nama klincima kada smo počinjali. A i kasnije je tako ostalo. Pamtiću ga kao jednog dostojanstvenog čoveka, sa neverovatnim osećajem za meru u odnosu na to kako prići, kako razgovarati, koliko, kad i na koji način izgovarati stvari koje nisu najprijatnije za izgovoriti - rekao je Milan Marić.

Ostavite komentar