Priče > Sudbine

Žarko je proživeo BOLJE OD BEKSTVA: Reditelj otkrio NEPOZNATE DETALJE, ovaj događaj iz Lauševićevog života BIO JE POVOD

Nas dvojica smo zajedno odlučili da uradimo film o glumcu, čoveku koji prolazi kroz različite vrste katarzi, rekao je Lekić

Izvor: K1info

16/11/2023 > 11:47

podeli vest:

Žarko je proživeo BOLJE OD BEKSTVA: Reditelj otkrio NEPOZNATE DETALJE, ovaj događaj iz Lauševićevog života BIO JE POVOD
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


U filmu "Bolje od bekstva" Žarko glumi Aleksu mladog i perspektivnog glumca koji zbog karijere gubi dodir sa realnošću, što kulminira saobraćajnom nesrećom koju izaziva, u kojoj jedna osoba gubi život, a on završava u zatvoru....

Mnogi kažu da su se stvarnost i gluma kod Žarka preplitali, da je Laušević živeo svoje uloge...

Podsetimo, Laušević je u leto 1993. godine prilikom svađe i sukoba ispred jednog kafića u Podgorici ubio iz pištolja napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a trećeg Andriju Kažića je teško ranio. Osuđen je na 13 godina zatvora za dvostruko ubistvo u Crnoj Gori.  Posle skraćene presude i pomilovanja Žarko se odselio u SAD. 

Reditelj ovog filma i Žarkov veliki prijatelj, Miroslav Lekić, pričao je o tome.

- Postoje dva Žarka. Žarko do 1993. i onaj posle. Žarko je posle svega toga uspeo da nađe snagu, da se podigne. Ljudi na primer ne znaju kakav je on slikar, izvanredan, a nikada nije želeo da izlaže svoje slike. Nikada nisam upoznao čoveka sa tolikom voljom i željom za životom i poslom kojim se bavio - započeo je Lekić.

Kada smo snimali Bolje od bekstva nismo znali šta će se desiti, rekao je on. 

- Nas dvojica smo zajedno odlučili da uradimo film o glumcu, čoveku koji prolazi kroz različite vrste katarzi. Upravo iz pokušaja da pokažemo težinu tog posao, koji sa jedne strane nosi dozu glamura, ali i šta se sve iza te profesije krije. Koliko ima bola i muke, koliko treba biti snažan da preživeš slavu koja prvo prija, ali onda počinjete da osećate njen teret. A naročito onda kada bivate nevine žrtve sopstvene slave, kao što se Žarku desilo sa predstavom Sveti Sava. Ta vrsta konteksta našeg mišljenja, nažalost,  poklopila se sa stvarima koje su se desile - rekao je Lekić.

Kako kaže, dosta su pričali o tome.

- Čak smo imali ideju da snimamo Bolje od bekstva 2, kao odgovor. On je taj film proživeo u realnom životu - rekao je on.

Kako je ispričao, u tom filmu ima puno Žarka.

- Čitav niz stvari koji se dešava u filmu, kako je postao popularan i kad ta popularnost počinje da smeta, ta njegova glumačka borba da povrati svoj identitet... - istakao je reditelj.

Ostavite komentar