Priče > Sudbine

FSS, Zvezda, Partizan i Piksi uputili POSLEDNJI pozdrav PELEU: Fudbal je IZGUBIO svog KRALJA

Čitav fudbalski svet oprašta se od brazilske legende, izuzetak nije ni Srbija

Izvor: K1info/Tanjug

29/12/2022 > 21:59

podeli vest:

FSS, Zvezda, Partizan i Piksi uputili POSLEDNJI pozdrav PELEU: Fudbal je IZGUBIO svog KRALJA
Foto: Tanjug/AP


Fudbalski savez Srbije (FSS), Crvena zvezda i Partizan oprostili su se od čuvenog brazilskog fudbalera Pelea, koji je večeras preminuo u 83. godini.

- Tužan dan za fudbal. U 83. godini preminuo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Poslednji pozdrav - objavljeno je na Tviter profilu FSS.

Zvezda se takođe oglasila na Tviteru konstatacijom da je fudbal izgubio svog kralja.

- Fudbal je izgubio svog kralja…. Legendarni brazilski fudbaler Pele preminuo je u 83. godini života. Neka mu je večna slava!

Oproštaj na Instagram nalogu crveno-belih bio je potresniji.

- Ljubitelji fudbala sa prostora stare Jugoslavije imali su priliku da vide majstorije čuvenog Pelea 10. septembra 1969. godine kada se Zvezda sastala sa ekipom santosa. Naši fudbaleri su sjajno igrali i uspešno paroirali tada najboljem timu na svetu, a Pele je bio oduševljen gostoprimstvom i igrom našim momaka. Pele ej imao i samo reči hvale za treću Zvezdinu zvezdu Dragana Džajiča i oslovljavao ga je kao fudbalera svetske klase. Legendarni brazilski fudbaler nikada neće biti zaboravljen, a o njegovim majstorijama će se još dugo pročati među ljubiteljima fudbala - naveli su iz Zvezde.

Partizan se od Pelea oprostio na Tviteru.

- Napustio nas je čuveni Edson Arantes do Nasimento. Čuveni Pele umro je u 83. godini života - naveli su crno-beli.

I selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi oprostio se emotivnim rečima od preminule brazilske legende Pelea.

- Bila je velika čast biti u društvu legende. Danas je tužan dan za fudbalski svet. Ostavio si veliki trag za sve nas i na terenu i van njega. Počivaj u miru - napisao je Stojković na Instagramu uz fotografiju pozdrava sa Peleom iz 1987. godine kada je igrao za reprezentaciju sveta protiv Engleske na Vembliju.

 

Ostavite komentar