Priče > Reportaža

I mali i veliki Nušić prošetali ulicama: Počela čuvena NUŠIĆIJADA koja slavi HUMOR i KULTURU

Ivanjica već prvog dana ove tradicionalne manifestacije vrvi od posetilaca

Izvor: K1info/RINA

25/08/2023 > 13:40

podeli vest:

I mali i veliki Nušić prošetali ulicama: Počela čuvena NUŠIĆIJADA koja slavi HUMOR i KULTURU
Foto: RINA


Jutro koje Ivanjičani sa nestrpljenjem čekaju čitave godine osvanulo je u varošici na Moravici. Počinje praznik kulture, zabave i humora - čuvena i tradicionalna Nušićajada. U Ivanjicu je stigao i glumac Milan Milosavljević koji godinama unazad tokom trajanja ove manifestacije u ulozi Branislava Nušića.

- Domaćin je domaćin, ja kao Nušić moram širom raširiti ruke i onako zdušno da primim sve goste. Sve nam govori da će ove godine, biti jako veliki broj posetilaca, naravno i estradnih umetnika i glumaca i sve to će biti na jednom jako visokom nivou - rekao je Milan Milosavljević.

Prvog dana organizovana je mala parada u kojoj je kao i obično učestvovao veliki broj mališana i bila je to prelepa slika koja je iz Ivanjice poslata u svet.

- Ogroman je broj ljudi na ulicama već prvog dana manifestacije, jer svi žele da vide "malu padardu", defile najmladjih učesnika obučenih u stara, srpska tradicionalna odela i haljine, gde ćemo sa decom predškolskog uzrasta krenuti u njihovu oazu, do njihove bine gde će biti ogroman broj dečijih, edukativnih programa, raznih radionica, sve u svemu mali raj za njih u naredna tri dana - rekao je on.

I ove godine posetioce očekuje mnošto različitih sadržaja, muzičkih koncerata, pozorišnih predstava, izložbi, edukativnih sadržaja, kabarea, plesnih uličnih performansa, programa za decu.

- Cela naša Ivanjica je u duhu Nušićevog vremena u naredna tri dana. Ono po čemu smo prepoznatljivi jeste da tokom ova tri praznična dana za nas, nema fajronta, dozvoljena je samo dobra zabava i neograničena količina smeha. Po najavama očekujemo da će biti oboren prošlogodišnji rekord kada je u našoj varošici boravilo preko 70.000 gostiju iz čitave Srbije, najviše iz Vojvodine i naše prestonice - rekao je Janko Grbić direktor TO Ivanjica.

On dodaje da se tokom Nušićijade na teritoriji opštine Ivanjica traži krevet više.

- Naša opština raspolaže sa preko 1.500 ležajeva, ali svi su unapred nekoliko meseci rezervisani i rasprodati za vreme Nušićijade, jer smo postali brend ovog kraja - rekao je Janko Grbić, direktor TO Ivanjica.

Ostavite komentar