Priče > Reportaža

Kako je BRODVEJ stigao u OBRENOVAC? Prisustvovali smo ŠOU PROGRAMU koji nas je podsetio - SNOVI SE OSTVARUJU

Predstava, koju je u utorak 7. februara izveo Luka Živković, je nešto što se do sad nije izvodilo

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

08/02/2023 > 17:38

podeli vest:

Kako je BRODVEJ stigao u OBRENOVAC? Prisustvovali smo ŠOU PROGRAMU koji nas je podsetio - SNOVI SE OSTVARUJU
Foto: privatna arhiva/Anica Ninković


Dom kulture u Obrenovcu vrveo je od ljudi koji su došli da vide nešto posebno, nešto sasvim novo, jedinstveno, nešto što do sad nije izvodeno nigde u Srbiji.

Luka Živković je u utorak, 7. februara održao koncert pod nazivom "On my way to Broadway". Samo što ovog puta nije bio u ulozi plesača već vokalnog soliste, koji je izveo poznate melodije sa Brodveja.

Za malu sredinu kakav je Obrenovac interesovanje za predstavu bilo je dobro, a dokaz tome je gužva u predvorju, nastala dok su ljubitelji dobrog zvuka sa nestrpljenjem čekali da šou počne.

Ipak, ovako nešto do sad još niko nigde nije video.

A kako je to sve izgledalo na sceni? Pa… Rečima je to zaista teško opisati.

Luka je izvodio pesme poput “Gimme! Gimme! Gimme!”, “Hard to be the bard”, “Send in the clowns” i druge. Vokalne mogućnosti mladog pevača su zaista izuzetne. Njegov glas mogao je da izmami i osmehe i suze, a imao je i nekoliko koreografskih deonica.

Mladog pevača je na sceni pratilo 8 muzičara, note su bile prelepo raspisane, izbor pesama vrhunski, melodije svevremene.

Sve je bilo praćeno velikim aplauzom, zvižducima odobravanja i oduševljenjem od strane publike.

A uz to, propratni efekti, osvetljenje, dimni efekti u sali...dali su osećaj gledaocima da se nalaze među oblacima, tu su bile i vatrene baklje, sve je bilo na svetskom nivou.

Uz poslednju numeru cela sala bila je na nogama i zajedno sa Lukom svi su pevali hit legendarne Tine Tarner. Sve u svemu ovo je bio jedan vrhunski doživljaj.

U tih sat vremena, koliko je trajala predstava, svako je mogao da zaboravi da se nalazi u Obrenovcu i da dobije osećaj da će po izlasku iz sale zakoračiti širokim bulevarom Menhetna.

Ovog mladog Obrenovčanina znamo kao plesača iz televizijskog šoua "Tvoje lice zvuči poznato", a oni koji su upoznati sa svetom igranja i plesanja sećaju se da je bio trener i plesač u klubu Dance Factory. Igrao je i na pozorištu i filmovima.

Međutim, život ga je odveo van granica Srbije. Zapravo radeći kao plesač i igrač u plesnom timu na kruzeru stekao je veliko iskustvo i shvatio da želi da se bavi pevanjem. 

Povučen brodskim iskustvom i predstavama koje se tamo izvode nastala je i "On my way to Broadway".

A evo šta je Luka Živković rekao o sebi, svom radu i predstavi za portal K1info.rs.

- Ja sam neko je multimedijalna ličnost, unutar izvođačkih umetnosti sam menjao fokuse tokom svoje karijere, od plesa do glume i pevanja, sve je to imalo neku logičnu razvojnu putanju. Ali, sada me je karijera dovela do tog finalnog razrešenja da želim da se bavim vokalnim radom i da budem pevač - rekao je naš sagovornik.

- Iz te želje, s obzirom na top da imam najviše pozorišnog iskustva, i da sam neko ko je vičan pozorišnoj umetnosti, za šou prvenac je bilo logično da to bude neka brodvejska tema. To je i iznedrilo predstavu - rekao je on.

- Šou je u suštini dosta specifičan, jer nisam siguran da je neko nešto slično radio kod nas, s obzirom da je u pitanju muzičko-kabaretska revija, nije kabare u klasičnom smislu te reči, ali opet nije ni klasičan muzički koncert - rekao je Luka.

- To je jedna vrlo specifična forma, s obzirom na moje brodsko iskustvo, koje broji već 4 ugovora na kruzerima, koju često gostujući izvođači imaju na brodovima - rekao je naš sagovornik.

- To su te neke polu-autobiografske zabavljačke predstave koje u sebi sadrže dosta elemenata i sve ih vezuje jedna tematska nit, bilo da li su to tribute tačke ili su to tematske predstave kao što je moja, koja ima muzičku nit, ili ima istorijsku nit, ili označava jednu epohu, tipa 70-te, 80-te, ili muzički žanr, sve u svemu to je jedna specifična vrsta, na međi između koncerta i predstave - rekao je on.

Kako kaže Luka, karijera mu je bila turbulentna i različite struje su ga vukle na mnogo strana, a sada želi da peva i da se usavršava u tom smeru.

Plan posle premijere je da predstava zaživi u tom formatu u kom ju je zamislio, ali se nada još jednom spektaklu sa drugačijom temom, a možda i autorskom radu.

Luka je veoma skroman kada je u pitanju njegova prva premijera, a kako kaže nada se da očekivanja publike nisu bila prevelika, ali i da je uspeo da opravda ukazano poverenje.

A to svakako jeste. Šou je bio vizuelno prelep, a ovakvih događaja bi trebalo da bude mnogo više. Tako da sa nestrpljenjem čekamo njegov sledeći rad.

 

 

 

Ostavite komentar

Maja

Bravo za Luku .Divno napisano i opisano

12.02.2023 22:04