Priče > Društvo

Zašto smo takvi ljudi? Čoveku POZLILO U AUTOBUSU, putnici ga izbacili da LEŽI SAM NA TROTOARU

A šta da je to bio vaš otac? - pita sugrađanka i očevidac nemilog događaja

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/10/2022 > 21:46

podeli vest:

Zašto smo takvi ljudi? Čoveku POZLILO U AUTOBUSU, putnici ga izbacili da LEŽI SAM NA TROTOARU
Foto: Unsplash.com


Tamara Marković Subota iz Mladenovca podelila je na društvenoj mreži Facebook potresnu priču iz koje možemo mnogo da naučimo, ali i da se zapitamo, da li smo postali baš loši ljudi i na kakve sve prizore možemo da zažmurimo. 

Naime, Tamara nije ni slutila da će biti svedok vrhuncu ljudske bezobzirnosti, kada su mladići iz gradskog prevoza samo izneli deku kome je pozlilo, ostavili ga samog na ulici, vratili se u autobus i otišli.

- U 10.10, kolega i ja izašli smo iz 85-ice na stanici Blok 42, preko puta Buvljaka. Drugi autobus stao je iza, otvorio zadnja vrata i dvojica mladića izneli su starijeg muškarca iz autobusa, bukvalno na rukama. Spustili su ga na ulicu, i on je ostao da leži. Njih dvojica su se vratili u bus, vrata su se zatvarila  i autobus je otišao. Bukvalno, pred našim očima - ispričala je Tamara.

Foto: Unsplash.com

 

Muškarac kog su ostavili da leži na ulici, navela je dalje, bezuspešno je pokušavao da ustane.

- Celo telo mu se treslo. Stariji gospodin, sedamdesetak godina, sed, čist, uredan... Pokušavali smo da mu pomognemo. Bio je svestan, ali nije mogao da govori. Video nas je, ali nije reagovao na naše glasove. Uz pomoć još jednog prolaznika uspeli smo da ga podignemo na klupu. Pozvali smo Hitnu pomoć. Javili su se posle deset minuta...  - napisala je Tamara.

Ona je ispričala i da se za to vreme okupilo još nekoliko prolaznika. Jedna žena ga je polivala vodom da se povrati.

- Hitna pomoć je došla posle 20 minuta. Dvojica mladića i devojka. Pregledali su ga. Jedan momak je rekao: "Šlog". Stavili su ga na kolica, pa u vozilo... Eto, samo sam htela da obavestim vozača GSP, onu dvojicu koji su čoveka ostavili na ulici da leži, putnike koji nisu reagovali... I da ih pitam: "A šta da je to bio vaš otac" - poručila je na kraju Tamara.

 

 

 

Ostavite komentar