Showbizz > Celebrity

Čuvena OSKAROVKA ponovo nagrađena! Evo šta će poneti sa festivala u Minhenu

Ona je poznata po nezaboravnim ulogama u filmovima kao što su “Tootsie”, “Frances” i "Blue Sky”

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

02/05/2024 > 23:00

podeli vest:

Čuvena OSKAROVKA ponovo nagrađena! Evo šta će poneti sa festivala u Minhenu
Foto: Tanjug/AP Photo


Nagrada Međunarodnog filmskog festivala u Minhenu "CineMerit" za doprinos filmu biće uručena američkoj glumici Džesiki Lang, saopštili su danas organizatori.

Kako je najavljeno, na festivalu koji će biti održan u Minhenu od 28. juna do 7. jula Lang će predstaviti posetiocima "izbor filmova koji su posebno dragi njenom srcu".

- Uvid u njen očaravajući opus obećava fascinantan susret sa ovogodišnjom dobitnicom 'CineMerit' nagrade - kaže se.

Lang će, povodom festivala, od 1. jula do 8. septembra u Nemačkom pozorišnom muzeju u Minhenu prvi put javno predstaviti izbor umetničkih fotografija, nastalih tokom pandemije u opustelom Njujorku iz svoje knjige "Derive".

Direktor festivala Kristof Griner i umetnička kodirektorka Julija Vajgl kažu da je "CineMerit" nagrada njihov način da nagrade "odlične umetnike koji su došli u Minhen sa projektom koji ima značenje i sa važnim ciljem".

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Ističu da se Lang već decenijama neprekidno obnavlja kao glumica, a da je njena izložba fotografija "prilika da se otkrije još jedno lice njenih umetničkih dostignuća".

Džesika Lang je poznata po nezaboravnim ulogama u filmovima kao što su “Tootsie”, “Frances” i "Blue Sky”, a tokom karijere osvojila je dva Oskara, nagradu Toni, tri Emija i pet Zlatnih globusa.
 

Ostavite komentar