Priče > Društvo

Posle štrajka GLAĐU sindikati POŠTE pozvani da dostave predloge za bolje USLOVE RADA

Obećan je sastanak sa predsednicom Vlade Brnabić, kako bi se razmotrila mogućnost za dodatno povećanje plata i naknada za zaposlene

Izvor: K1info/Tanjug

12/10/2022 > 17:59

podeli vest:

Posle štrajka GLAĐU sindikati POŠTE pozvani da dostave predloge za bolje USLOVE RADA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbija Zoran Ðorđević održao je redovni sastanak sa predstavnicima sindikata koji su pozvani da dostave predloge projekata za poboljšanje uslova rada i poslovnih procesa, koji će biti razmotreni prilikom izrade programa poslovanja za narednu godinu.

Ðorđević je rekao da je planiran još jedan razgovor sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i Ministarstvom finansija, kako bi se razmotrila mogućnost za dodatno unapređenje materijalnog položaja zaposlenih.

Cilj današnjeg sastanka je bio razgovor o investiranju u nove projekte, razvoj digitalizacije i uvođenje novih usluga poput paketomata, kao i obnova dela poslovnica, otvaranje novih pošta i nabavka nove opreme i dostavnih vozila, saopšteno je iz Pošte.

To preduzeće navodi da se radi na poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih i uslova rada, kao i da je isplaćena zarada iz dobiti u 2021. i 2022. godini i ostvareno značajno povećanje zarada od januara ove godine.

Dodaje se da se očekuje isplata zarade po osnovu doprinosa zaposlenog u decembru, kao i novo povećanje plata od januara.

Ðorđević kaže da su već obezbeđene nove uniforme za sve zaposlene u tehnologiji, izdvojena sredstva za 24-časovno osiguranje zaposlenih i obezbeđeni zdravstveni sistematski pregledi.

Da podsetimo, članovi Sindikata "Sloga" i radnici JP Pošta Srbije, Stefan Mitrović, Srdjan Popadić i Zoran Pavlović, prekinuli su juče kasno popodne, u utorak, štrajk gladju koji su u ponedeljak, 10. oktobra, počeli ispred Glavne pošte u Beogradu.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

Oni su to odlučili posle razgovora s v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem, šefom Kabineta direktora Slavoljubom Janićijevićem i predsednikom Nadzornog odbora Borišom Šarencom, saopštilo je to preduzeće.

Naredni sastanak sa predstavnicima sindikata predviđen je do kraja ovog meseca.

 

 

 

 

Ostavite komentar