Priče > Biznis

SMENJEN DIREKTOR EPS: Tomašević nije više na dužnosti

Novi v.d. direktora EPS je Dušan Živković, menadžer za razvoj proizvodnje u EPS. On je u kompaniji angažovan od 2007. godine

Izvor: K1info/Tanjug

15/06/2023 > 12:32 >> 13:54

podeli vest:

SMENJEN DIREKTOR EPS: Tomašević nije više na dužnosti
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr


V.d. direktora Elektroprivrede Srbije Miroslav Tomašević smenjen je sa te funkcije, saznaje Tanjug. 

Prema nezvaničnim informacija koje prenose mediji, na tu funkciju je postavljen dosadašnji menadžer za razvoj proizvodnje u EPS Dušan Živković. On je u kompaniji angažovan od 2007. godine. Do 2013. godine je radio kao direktor za investicije.

Tomašević je imenovan za direktora EPS u martu 2022. godine.

Tomašević je inženjer sa dugogodišnjim iskustvom rada u EPS. Godine 2017. bio je kandidat za mesto prvog čoveka energetskog giganta Srbije. Prethodno je bio i direktor za unapređenje sistema u TENT-u.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Ministarka rudarstva i energetike i predstavnik Vlade Srbije u Skupštini akcionara Elektroprivrede Srbije Dubravka Đedović predstavila je nedavno nove članova Nadzornog odbora EPS-a, među kojima su i norveški stručnjaci za energetiku.

Za nove članove imenovani su bivši državni sekretar norveškog premijera Oluf Ulset, rukovodilac beogradske kancelarije Euroneta Vladan Živanović, magistar ekonomije sa iskustvom rada na visokim pozicijama u više ministarstava Norveške Per Sanderud, nekadašnji vodeći specijalista u Svetskoj banci u Vašingtonu Dejan Ostojić, stručnjak za energetiku sa iskustvom rada na visokim pozicijama norveške energetske kompanije Statkraft Hilde Baken, rukovodeći na više pozicija u domaćim i stranim bankama Igor Petković i predstavnik Sindikata radnika EPS-a Miodrag Ranković.
 

Ostavite komentar