Vesti > Srbija

"PRIZOR JE BIO JEZIV!" Doktorka iz KURŠUMLIJE za K1 O STANJU POVREĐENE DECE, dan nakon što je PUKAO RINGIŠPIL

U ovoj teškoj situaciji, jedno dete je životno ugroženo, što je dodatno uznemirilo javnost i postavilo pitanje o uzrocima ove nesreće

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

09/05/2024 > 13:14

podeli vest:

"PRIZOR JE BIO JEZIV!" Doktorka iz KURŠUMLIJE za K1 O STANJU POVREĐENE DECE, dan nakon što je PUKAO RINGIŠPIL
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


Ringišpil koji je bio postavljen na platou kod autobuske stanice u Kuršumliji juče se srušio, a tom prilikom povređeno je 13 dece, što je juče potreslo Srbiju. 

U ovoj teškoj situaciji, jedno dete je životno ugroženo, što je dodatno uznemirilo javnost i postavilo pitanje o uzrocima ove nesreće.

U emisiji "Uranak" na televiziji K1, dr Biljana Petrović objanila je u kakvom stanju je teško povređena devojčica i šta su sve ekipe Hitne pomoći zatekle na licu mesta. 

- Teška tragedija. Posle pada ringišpila, odnosno metalne konstrukcije, povređeno je 13 dece, koja su zbrinuta u našem Domu zdravlja. Jedna devojčica je hitno upućena u Prokuplje, a nakon toga zadržana je u Nišu na odeljenju intenzivne nege. Devojčica je u teškom stanju, nalazi se u veštačkoj komi, intubirana, to su informacije koje imamo. Ostalo šestoro dece je zbrinuto u zdravstvenom centru Prokuplje, oni su stabili, s tim što su dvoje dece nakon kraće opservacije poslati na kraće lečenje. Ostala četiri deteta su ostavljena na opservaciju. Šestoro dece koje je zbrinuto u našem Domu zdravlja, nakon opšte opservacije u našem Domu zdravlja, upućeno je na kućno lečenje - rekla je zamenica direktora Doma zdravlja u Kuršumliji.

U međuvremenu, direktor Univerzitetskog KC u Nišu, Zoran Perišič je dao je izjavu:

- Postoje povrede mozga, ali one ne zahtevaju operativno lečenje. Devojčica je sedirana i priključena na mašinu za disanje. Sve ovo se radi da bi se njeno stanje stabilizovalo, a onda će biti urađena procena najboljeg načina lečenja. Lekari su zatekli devojčicu bez svesti u lošem opštem stanju sa lošim vitalnim parametrima. Bez svesti joj je uključena terapija za takve situacije i upućena je u Prokuplje, gde je pregledana, a nakon toga je prebačena u Niš.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

Doktorka objašnjava i šta su lekari zatekli na licu mesta.

- Lekari su zatekli devojčicu bez svesti u lošem opštem stanju sa lošim vitalnim parametrima. Bez svesti joj je uključena terapija za takve situacije i upućena je u Prokuplje, gde je pregledana, a nakon toga je prebačena u Niš. Deca su bila u korpama, povređena sa lakšim i težim povredama. Metalna konstrukcija je pala, bio je jeziv prizor. Sve kolege su bile na nogama - zaključila je dr Biljana Petrović u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

Ostavite komentar