Priče > Biznis

PREMIJERKA na "propitivanju" u SKUPŠTINI: EPS neće biti PRIVATIZOVAN, to je naše nacionalno BLAGO

Apsolutno mislimo da će EPS bolje funkcionisati kao AD i biće efikasno zaštićen od zloupotreba političkih elita - rekla je Brnabićeva

Izvor: K1info/Tanjug

27/04/2023 > 18:29

podeli vest:

PREMIJERKA na "propitivanju" u SKUPŠTINI: EPS neće biti PRIVATIZOVAN, to je naše nacionalno BLAGO
Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic


Premijerka Ana Brnabić izjavila je u parlamentu da će EPS bolje funkcionisati kao akcionarsko društvo i poručila da se EPS neće privatizovati, pošto predstavlja nacionalno blago.

- Da, apsolutno mislimo da će EPS bolje funkcionisati kao AD i biće efikasno zaštićen od zloupotreba od političkih elita - rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja u vezi sa EPS-om poslanika Radomir Lazović iz Zeleno levog kluba.

Ona je istakla da je upravo prethodna vlast koristila EPS, kao i RB Kolubara, kako bi izvlačila novac iz tog preduzeća.

To više neće biti moguće, poručila je Branbićeva.

- Što se tiče privatizacije EPS, ne govorite istinu, niko nije rekao bilo šta drugo, od predstavnika vlade i resorne ministarke, već da se EPS neće privatizovati. Nemamo nameru da privatizujemo EPS, koji je nacionalno blago - istakla je Brnabićeva.

Navela je da Zeleno levi klub polazi od svojih koalicionih partnera koji su kada su bili na vlasti privatizovali sve, od izvorišta vode do NIS-a.

Odgovarajući na pitanje zašto će Skupština EPS AD imati samo jednog člana - ministarku energetike Dubravku Đedović, premijerka je rekla da je to zato što će jedan osnivač i jedan vlasnik EPS imati samim tim i jednog člana u Skupštini EPS AD.

- Da se ne bi bavila vlada time, prenela je to na svog jednog ministra, šta je tu čudno - zapitala je Brnabićeva i dodala da je osnivač preneo to na ovlašćeno lice.

Poručila je da će EPS, kao i druga državna preduzeća, biti profesionalizovan.

- Uspeli smo da rešimo u velikoj meri probleme u EPS - dodala je premijerka.

Ona je rekla i da iz statuta EPS-a nije uklonjen član o zabrani otuđenja imovine, jer takav član nije ni postojao.

- Iz statuta EPS-a nije ukljonjen takav član, jer on nije postojao, ali to poslanik ne zna, jer mu je toliko stalo do EPS-a - rekla je Brnabić odgovarajući Lazoviću zašto je iz statuta EPS-a ukljonjen član o zabrani otuđenja imovine EPS-a.

 

 


 

 

 

Ostavite komentar