Sport > Fudbal

El Kabi za istoriju Olimpijakosa! Leverkuzen nastavlja san, oboren je rekord!

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

09/05/2024 > 23:01

podeli vest:

El Kabi za istoriju Olimpijakosa! Leverkuzen nastavlja san, oboren je rekord!
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner


U finalu Lige šampiona gledaćemo duel Borusije Dortmunda i Real Madrida, a večeras smo dobili i finaliste Lige Evrope i Lige Konferencija.

Što se Lige Evrope tiče u finalu će igrati italijanski klub Atalanta i nemački Bajer Leverkuzen! Atalanta je na svom terenu savladala Marsej sa 3:0, i ukupnim rezultatom 4:1 prošla je u finale (prvi meč završen 1:1). Golove za tim iz Bergama postigli su Lukman, Ružeri i Ture. Šta reći za Leverkuzen.... Ljudi su ove sezone nesavladivi!! Roma je imala 2:0, ali je tim Ćabija Alonsa u nadoknadi uspeo da izjednači na 2:2 i ukupnim rezultatom 4:2 prođe dalje! Ali to nije sve, LEVERKUZEN JE OD VEČERAS REKORDER SA NAJVIŠE UTAKMICA BEZ PORAZA U SVIM TAKMIČENJIMA! Oborili su rekord Benfike od 48 mečeva bez poraza, večeras ta lestvica se pomera, jer Bajer 49 mečeva ne zna za poraz! Paredes je dva puta bio siguran sa bele tačke za 2:0, U 82. minutu, Manćini je autogolom vratio prednost Nemcima, a istoriju je ispisao Stanišić u 97 minutu!

Što se Lige Konferencija tiče, za titulu će se u Atini boriti Fiorentina i Olimpijakos! Fiorentina je juče odigrala nerešeno sa Klub Brižom 1:1, s obzirom da su u prvom meču slavili sa 3:2, prošli su dalje ukupnim rezultatom 4:3. Olimpijakos je ispisao istoriju! Prvi put u istoriji kluba igraće u finalu nekog evropskog takmičenja, pošto su na krilima El Kabija, dvostrukog strelca, i u drugoj utakmici savladali Aston Vilu (2:0), i ukupnim rezultatom 6:2 igraće na stadionu AEK-a za titulu!

Ostavite komentar