Priče > Biznis

DOBRO PAZITE KAKVE PORUKE OTVARATE! Nova prevara hara INTERNETOM, ako se "upecate" može skupo da vas košta

Poruka je počela da kruži krajem prošlog meseca i pametno je biti na oprezu ako dobijete nešto slično u prijemnom sandučetu

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

08/05/2024 > 13:32

podeli vest:

DOBRO PAZITE KAKVE PORUKE OTVARATE! Nova prevara hara INTERNETOM, ako se "upecate" može skupo da vas košta
Foto: Freepik.com


Prevaranti su se vratili i ovog puta koriste popularni brend za online kupovinu Shein u pokušaju da prevare ljude kako bi dobili njihove lične podatke.

Najnovija poruka, koja je počela da stiže u prijemno sanduče, koristi taktiku intriga da bi navela ljude da kliknu na opasne veze. Nakon otvaranja, imejl sugeriše da su korisnici izabrani da dobiju "misterioznu Shein kutiju!" što zvuči prilično primamljivo.

Naravno, nema nagrade ako oni koji su prevareni jednostavno daju detalje kao što su korisnička imena, lozinke, pa čak i informacije o bankovnom računu, onlajn prevarantima.

Poruka je počela da kruži krajem prošlog meseca i pametno je biti na oprezu ako dobijete nešto slično u prijemnom sandučetu.

Prema Action Fraud UK, bilo je više od 7.900 izveštaja o prevarama e-pošte koje nude besplatne 'misteriozne kutije', tako da se jasno dokazuje da je to popularan način za prevarante da napadaju potrošače.

Sličnu vrstu imejla primetio je i tim na Vhat? sa kupcima koji su primili poruku u kojoj se tvrdilo da takođe mogu da osvoje "Shein Misteri Bok!" učešćem u brzoj onlajn anketi.

Veze u ovim imejlovima vode do zlonamernih phishing veb lokacija na kojima prevaranti pokušavaju da ukradu vaše lične i finansijske podatke, prenosi the Mirror.

Ostavite komentar