Vesti > Hronika

BIVŠI ĐAK UPAO NA ČAS, PA PRETUKAO PROFESORA "Rekao mu da izađe, udario ga je pesnicom!

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Nemanja Negovanović

09/05/2024 > 21:51

podeli vest:

BIVŠI ĐAK UPAO NA ČAS, PA PRETUKAO PROFESORA "Rekao mu da izađe, udario ga je pesnicom!
Foto: Tanjug/Kancelarija za KIM


Bivši učenik Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci pretukao je profesora Slobodana Zorića, nanevši mu teške telesne povrede. Napad se desio u sredu, nakon što je Zarić odbio da dozvoli nekadašnjem đaku da s razredom u koji je išao prisustvuje njegovom času.

- U Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine primljen je pacijent S. Z. (1959. godište) zbog višestrukih teških povreda glave u vidu fraktura kostiju glave i lica i hematoma. Pacijent je nakon kompletne dijagnostike, opservacije i lekarske pomoći primljen na Kliniku za neurohirurgiju radi daljeg konzervativnog lečenja - kazao je za Kurir Siniša Knežević iz UKCV.

Škola je juče trebalo da proslavi svoj dan, ali sve aktivnosti su otkazane zbog nemilog incidenta i u znak podrške povređenom prosvetnom radniku, a đacima je rečeno da ne dolaze. Sazvano je vanredno nastavničko veće.

- U poslepodnevnoj smeni, na prvi čas kod nastavnika praktične nastave Slobodana Zorića, sa učenicima iz odeljenja ušao je i bivši učenik. Počeo je da provocira nastavnika. Zorić ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole, a on ga je po izlasku fizički napao - navodi se, između ostalog, u saopštenju škole, koje je potpisala direktorka Snežana Ivelja, i dodaje:

Foto: Tanjug/Kancelarija za KIM

 

- Kako smo u stalnom kontaktu s porodicom našeg kolege, imamo saznanja da se on oporavlja. Škola postupa po propisanom protokolu i sarađuje sa MUP. Ovaj događaj je izolovani incident i bezbednost učenika ničim nije ugrožena. Posebnu zahvalnost Nastavničko veče je iskazalo školskom policajcu za brzu i profesionalnu reakciju, kao i učenicima koji su, kao redovni volonteri Crvenog krsta, ukazali prvu pomoć povređenom nastavniku. Kolegi Slobodanu želimo brz oporavak i da se što pre vrati u kolektiv.

Svi sa kojima smo razgovarali u Bačkoj Palanci imaju samo reči hvale za profesora i nikome nije jasno zašto je nasilnik svoj gnev iskalio na njemu. Baš kao što nije ni Slobodanovom sinu Milenku, proslavljenom srpskom kajakašu, osvajaču brojnih odličja, među kojima su i srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Riju, zlatna na Svetskom prvenstvu u Češkoj i zlatna na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

- Taj učenik je ranije bio đak te škole, ali bio je problematičan i prebačen je u drugu školu. Ušao je kod mog tate na čas i sakrio se negde iza klupa, pozadi u učionici. Kad je tata krenuo da predaje, on ga je gađao papirima i nekim makazicama - priča za Kurir Milenko.

Njegov otac Slobodan rekao je dečaku da napusti čas.

- Kazao je da je učenik druge škole i da ne može biti tu. Tata je uzeo njegovu torbu i rekao mu da izađe. Onda ga je taj na hodniku udario pesnicom. Posle su đaci dali izjavu da ga je udario i dva puta nogom u glavu, tata je verovatno već tada bio bez svesti - navodi Milenko.

Kaže i da je cela škola ranije imala problema s tim učenikom, da je ugrožavao i đake i profesore.

- Došla je Hitna pomoć, bio je i policajac. Odveo sam tatu u UC u Novi Sad. Pregledan je, urađen mu je CT glave i tamo je još uvek. Imao je frakturu, na nosu je pukla kost i polomljena mu je i jagodična kost.

Ostavite komentar