Vesti > Politika

Vučić na prijemu povodom Dana Evrope: Mi pripadamo Evropi, to je naša KUĆA I NAŠ PUT!

Prijem se održavau u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

09/05/2024 > 18:56

podeli vest:

Vučić na prijemu povodom Dana Evrope: Mi pripadamo Evropi, to je naša KUĆA I NAŠ PUT!
Foto: k1live


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Deveti maj se od 1950. godine obeležava kao Dan Evrope, kao sećanje na deklaraciju koju je objavio ministar spoljnih poslova Francuske Robert Šuman i u kojoj je pozvao na uspostavljanje novog poretka bez sukoba među evropskim zemljama.

- Čini mi se da ne postoji ništa važnije od onoga što možemo da okarakterišemo rečima da je to najveći mirovni projkekat, očuvanje mira. To je Srbiji najvažnije, to očuvanje mira i trasiranje puta za našu decu. Ua nas je od značaja da nedvosmisleno kažemo našim evropskim partnerima "Hvala" za sve ono što smo dobili u prethodnom periodu. Većina investitora u našoj zemlji su iz Evrope.

- Bez EU neke projekte ne bismo mogli da pokrenemo. Recimo brza pruga Beograd-Niš, bez značajne finansijske podrške EU to ne bismo mogli da iznesemo. Hvala svim zemljama EU koje su pomagale Srbiji. Čestitam svima vama dan Evrope, čestitam i građanima Srbije koji žele da budu deo Evrope. Nema nikakve sumnje da je veoma važno da mi sproovdimo dalje refore. Uzgred, ne ljutite se kada kažem da u nekim oblastima nimalo ne zaostajemo za nbekim zemljama EU. Hvala vam na toj podršci, na mnogo čemu dobrom što ste doneli u Srbiju. Mislimo da pripadamo Evropi, da je Evropa naša kuća i Srbija će biti na evropskom putu. Želim da kažem da se mi nadamo da ćemo imati i više dobrih vesti iz Brisela, pre svega kada je reč napretka Srbije na evropskom putu.

- Mislim da je važno da nastavimo sa našim reformama i siguran sam da će VLada Miloša VUčevića nastaviti sa ispunjenje dogovra sa Evropom. Nastavićemo da radimo, a vama lično dragi Emanuele mnogo hvala što se tako beskompromisno zalažete za Srbiju i njenu poziciju na putu za Evropu.

Ostavite komentar