Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Da li je ovo POČETAK KRAJA za Kvantas? Potez uprave RAZBESNEO PUTNIKE

Pljušte loši komentari na društvenim mrežama o australijskoj avio-kompaniji

Izvor: K1info

04/12/2022 > 20:39

podeli vest:

Da li je ovo POČETAK KRAJA za Kvantas? Potez uprave RAZBESNEO PUTNIKE
Foto: Pexels.com


Korona je među nama. I dalje. Vakcine protiv kovida-19 postoje odavno, neko ih je primio nekoliko, neko neće nijednu ni za živu glavu, a neko trenira strogoću na Novaku Đokoviću pa ga deportuje iz zemlje. Australijanci.

Ali, nisu Australijanci zagorčali život samo Novaku Đokoviću zato što nije vakcinisan, to je uradila i njihova nacionalna i najveća avio-kompanija sa sedištem u Sidneju - Kvantas, i to svojim zaposlenima.

Naime, Kvantas je otpustio sve nevakcinisane radnike koji su bili zaduženi za rukovanje prtljagom na aerodromima, pa je za tu uslugu angažovao "spoljne saradnike". Dakle, smanjili su broj svojih zaposlenika, a angažovali "podizvođače radova".

To nije moglo da prođe nezapaženo, pa su ljudi na društvenim mrežama osuli drvlje i kamenje na australijskog avio-prevoznika. A iako su otkazi davani tokom cele godine, sada je jedan video snimak - koji pokazuje kako novi radnici rukuju prtljagom - izazvao buru besa javnosti.

- Kvantas je otpustio one koji nisu dobili vakcinu i angažovao ljude sa strane da rade sa prtljagom, kako je nisko pala ova nekada velika kompanija - bio je komentar, uz koji je i objavljen pomenuti video.

Na to su se nadovezali mnogi nezadovoljni ljudi, koji nisu štedeli kritika na račun australijske avio-kompanije.

- Očito da nije dovoljno, 1,4 milijarde dolara profita za pola godine od njihovih lojalnih kupaca. Koristim sve svoje poene i rezrevišem karte kod njihovih partnerskih avio-kompanija. Nikad više neću leteti Kvantasom dok je na njegovom čelu Alan Džojs.

- Kvantas je strašno pao tokom prethodnih godina. Ne mogu da verujem da im je LNP (vladajuća partija, prim. aut.) dola 2,3 milijarde dolara tokom pandemije i da ne traže ništa zauzvrat.

- Nisam iznenađen. Imam tvrdi kofer koji je uništen. Točkovi su iščupani.

I ovo je samo deo nezadovoljnika novim načinom i nivoom usluge ove avio-kompanije. Pogledajte i ovaj "veseli" video o Kvantasu na kraju teksta, ali imajte na umu - u svakoj šali ima pola istine... Da li to sprdnjom sa kompanijom nezadovoljni putnici najavljuju njen kraj?

 

 

Ostavite komentar