Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Ne pita se za cenu - ovo je IN destinacija ovog leta MEĐU SRBIMA

Svi žele u daleku Maleziju. Ne pitaju za cenu

Autor: K1/ nova.rs

21/07/2022 > 15:08

podeli vest:

Ne pita se za cenu - ovo je IN destinacija ovog leta MEĐU SRBIMA
Foto: Pixabay.com

Pored uobičajeno popularnih letnjih destinacija - Grčke, Crne Gore, Albanije I Hrvatske, izgleda da je ove godine srpske turiste privukla egzotična Malezija.

U ovu zemlju jugoistočne Azije turiste vode svega nekoliko agencija, a cene aranžmana kreću se od 1.400 evra pa na više. Ipak, interesovanje za Maleziju stalno raste.

Malezija se može pohvaliti bogatim kulturnim nasleđem, jer se u ovoj zemlji sreću tri nacije: malezijska, kineska I indijska.

Malezija je zemlja bogata neverovatnim prirodnim lepotama – rajske plaže i neke od najstarijih tropskih prašuma na svetu, od kojih je većina pristupačna.

Nacionalni parkovi Malezije su odlični za planinarenje i  osmatranje divljih životinja, a ponekad i za istraživanje pećina i rafting.

U ovoj zemlji od 28 miliona stanovnika, dominantna kulturna snaga je nesumnjivo islam, koji su Malajci usvojili u četrnaestom veku. Ali postoji verski pluralitet – značajne hrišćanske i hinduističke manjine – pa ćete u Maleziji videti džamije, hramove i crkve.

Srpski turisti najčešće u Maleziji idu na Penang. To je ostrvska država na severozapadnoj obali poluostrva Malezije. Sastoji se od dva dela – ostrva Penang, gde se nalazi glavni grad Džordžtaun, i Seberang Perai, oblasti na kopnu.

Kada ljudi pomisle na Penang, jedna od prvih stvari koja im pada na pamet je Džordžtaun i njegove istorijske građevine. Džordžtaun je deo UNESCO svetske baštine i dom najviše očuvanih kuća i prodavnica iz perioda pre Drugog svetskog rata u jugoistočnoj Aziji.

Foto: Pixabay.com

 

Batu Feringi se smatra drugim najpopularnijim mestom za boravak u Penangu. Nalazi se u najsevernijem delu ostrva i krase ga duge bele peščane plaže sa puno hotela, restorana i živog noćnog života.

Tanjung Bungah je još jedno mesto za razmatranje ako uživate u vodenim sportovima i izležavanju na plaži. To je oblast između Džordžtauna i Batu Feringija na severnom delu ostrva. Za Tanjung Bungah se kaže da je tiho mesto, pa je idealno ako volite mirniju atmosferu na plaži.

Penang je uglavnom vruć i vlažan tokom cele godine sa prosečnim temperaturama koje se kreću oko 28°C. Najtoplije je početkom marta sa temperaturama koje dostižu 32°C. Što se tiče kiše, najvlažniji meseci Penanga su septembar i oktobar, a zatim slede april, maj i novembar.

 

Ostavite komentar