PUTOVANJA

Brza, kratka i slatka CITY BREAK putovanje - ovih 5 DESTINACIJA su naša PREPORUKA

City break je kratko putovanje koje traje najviše 5 dana, obilazak neke od svetskih metropola ili odlazak u mali grad

Autor: K1info

04/10/2022 > 15:55

podeli vest:

Brza, kratka i slatka CITY BREAK putovanje - ovih 5 DESTINACIJA su naša PREPORUKA
Foto: Pexels.com


City break putovanja su kratka putovanja za odmor, tj. produženi vikend u nekoj od najbližih destinacija vašem trenutnom odredištu. Mnoge turističke agencije u ponudi imaju ovaj vid obilazaka gradova po pristupačnim cenama. Mi vam predstavljamo najpopularnije city break destinacije za koje se uglavnom opredeljuju domaći turisti. 

Budimpešta, Mađarska

Foto: Pexels.com

 

Budimpešta, nama najbliža i iz tog razloga najomiljenija destinacija domaćih turista kada je city break u pitanju. Od senzacionalnih fasada u stilu art nouveau do veličanstvene barokne arhitekture, to je ono što vas čeka, ako se opredelite za ovaj grad. Romantična vožnja brodom po Dunau, spa ugođaj u nekom od mnoštva bazena sa toplim izvorima širom Budimpešte, šetnja predivnim ulicama... Na vama je odlučite.... 

Barselona, Španija

Foto: Pexels.com

 

Barselona je centar pokrajine Katalonije, ono što je specifično za ovaj grad je predivna arhitektura i futurističke zgrade čuvenog Gaudija koje morate bar jednom u životu sebi da dopustite da vidite... Grad je poznat po noćnom životu, a preopuruka je da probate i ukusnu hranu u nekom od brojnih tapas barova.

Prag, Češka Republika

Foto: Pexels.com

 

Bilo da se radi o srednjovekovnim trgovima, baroknim katedralama, dobro očuvanim dvorcima ili sanjivim mostovima, Prag je destinacija iz snova. Grad zlatnih krovova, stotinu tornjeva i odličnog piva... Odlično organizovan gradski saobraćaj za veoma kratko vreme prevešće vas od jednog dela grada do drugog uz interesantan panoramski doživljaj grada.  

Amsterdam, Holandija

Foto: Pexels.com

 

Za Amsterdam je vezano mnoštvo predrasuda, ali jednom kada dopustite sebi da ga obiđete makar i na kratko uvek ćete imati želju da mu se opet vratite. Užurbani biciklistički saobraćaj, predivne ulice ispresecane kanalima, mnoštvo lokalnih i internacionalnih barova i restorana... Jedinstven grad koji pruža zaista mnogo. 

Atina, Grčka

Foto: Pexels.com

 

Atina, glavni grad Grčke je predivna destinacija sa bogatom istorijom, njena daleka prošlost je utkana u najpoznatije grčke mitove i legende. Impozantna arhitektura, ukusna hrana i odlilčan provod to je preporuke da ovaj grad bude vaš brzi beg od svakodnevnih obaveza. 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar