Kultura > Muzika

Zoran Kiki LESENDRIĆ i Piloti održali sjajan KONCERT, prvi put u karijeri u Mts dvorani

Veče je obeležilo i 42 godine od osnivanja Pilota i objavljivanja prvog, istoimenog albuma

Izvor: K1info/Tanjug

04/11/2023 > 12:29

podeli vest:

Zoran Kiki LESENDRIĆ i Piloti održali sjajan KONCERT, prvi put u karijeri u Mts dvorani
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Rock muzičar Zoran Kiki Lesendrić sa grupom Piloti održao je svoj prvi koncert u beogradskoj Mts Dvorani pred prepunom velikom salom.

Koncert je bio poseban i po tome što je došlo do veridbe jednog ljubavnog para iz publike na pozornici, uz veliku podršku Lesendrića, kao i posvete Đorđu Balaševiću.

Veče je obeležilo i 42 godine od osnivanja Pilota i objavljivanja prvog albuma.

Novi koncert donosi novi album Kikija - "Mali tragovi na nebu" (2022, PGP RTS) i 10 novih pesama.

- Dobro veče, divni ljudi, večeras ćemo da se podsetimo šta smo to stvarali protekle 42 godine - obratio se publici Kiki Lesendrić.

Koncert je krenuo sa manje plasiranim numerama "Novo odelo" i "U Monte Karlu je gužva" sa prvog studijskog albuma "Piloti" (1981).

Uz standardne naslove sa repertoara kao "Ako misliš da sam tužan" ili hit "Čini mi se da ti srce jače kuca", usledio je jedan raritet, i sam Kiki je rekao da narednu pesmu retko sviraju uživo.

U izvođenju balade "Dan koji prolazi zauvek" pridružio mu se ženski gudački ansambl - kvartet.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Dalji repertoar se nizao sa proverenim adutima - "Kažu da ljubav je samo reč", "Tajna je u tebi skrivena", "To je sudbina", "Noć kao iz sna", uz novu pesmu "Oktobar".

Kiki i Piloti za sam kraj ostavili su neprolaznu rok baladu "Zaboravljeni" (1990) iz istoimenog filma i TV serije Gordana Mihića i Darka Bajića, i publika je bila ispunjena.

Ipak, fanovi su tražili još i nisu puštali bend da siđe sa bine, tako da je na drugom bisu Kiki Lesendrić koncert okončao sa reprizom "Kada sanjamo" i rok hitom "Mesec na vratima".

Ostavite komentar