Kultura > Muzika

PITER DŽEKSON potpisuje SPOT poslednje pesme sastava THE BEATLES "Now And Then"

Osim što je sarađivao sa Makartnijem i Ringo Starom, Džekson je takođe angažovao Lenonovog sina Šona i suprugu Džordža Harisona Oliviju

Izvor: K1info

03/11/2023 > 18:33

podeli vest:

PITER DŽEKSON potpisuje SPOT poslednje pesme sastava THE BEATLES "Now And Then"
Foto: Youtube PrintScreen/The Beatles


Novi muzički video za pesmu "Now And Then" sastava The Beatles, nazvan njihovom "poslednjom" pesmom na kojoj su učestvovala sva četiri originalna člana benda, objavljen je danas - režirao ga je Piter Džekson i sadrži nedavno pronađene snimke članova.

Nova pesma, nazvana "Now And Then", stigla je juče, 2. novembra, nakon višemesečne najave.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

 

Dugo očekivani projekat prvi put je najavio Pol Makartni u junu, kada je potvrdio da radi na novoj pesmi sa bubnjarem Ringom Starom.

Sada, nakon što je pesma konačno predstavljena juče - fanovi su dobili emotivni muzički video.

Kao što je najavljeno ranije ovog meseca, vizualna pratnja pesmi "Now And Then" delo je poznatog reditelja Pitera Džeksona i sadrži nekoliko neverovatnih arhivskih snimaka članova benda.

Projekat, napravljen u saradnji sa Apple Corps Ltd., Capitol i UMe, prvi je muzički spot na kojem je filmski stvaralac ikada radio, a nastavlja se na dokumentarnu seriju "The Beatles: Get Back" iz 2021.

U saopštenju koje je podeljeno ranije ovog meseca, Džekson je detaljno opisao svoje oklevanje da preuzme monumentalni zadatak izrade spota za "poslednju" pesmu - navevši da je "količina anksioznosti bila prevelika da bi se sa njom mogao nositi".

Takođe je izjavio kako je pokušao da iskoristi nedostatak relevantnih snimaka benda kao izgovor da se povuče, ali je dobio 14 sati novootkrivenih zajedničkih snimaka članova iz 1995. godine.

Novi snimci preostalih članova takođe su uključeni, a Džekson je odbio da koristi CGI snimke u muzičkom spotu, tvrdeći da "svaki snimak Bitlsa mora da bude originalan".

Osim što je sarađivao sa Makartnijem i Ringom Starom na projektu, Džekson je takođe angažovao Lenonovog sina Šona i suprugu Džordža Harisona Oliviju, koji su mu obezbedili "neke sjajne, neviđene kućne snimke" za projekat.

Takođe su uključeni neki od "najstarijih poznatih filmskih snimaka The Beatles", koje je obezbedio Pit Best i prikazuju četvorku kako nastupaju u kožnim odelima.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Džekson je u saopštenju potvrdio da je projekat napravljen uz pomoć Džejbeza Olsena, koji je takođe radio na dokumentarnoj seriji "Get Back", a Džordžov sin Dani bio je prisutan tokom pravljenja muzičkog videa kako bi pomogao u hvatanju prave atmosfere.

- Shvatio sam da nam je potrebna maštovitost svakog gledaoca da uradi ono što mi nismo mogli i da svaki gledalac stvori svoj lični trenutak oproštaja od Bitlsa - objasnio je Džekson.

- Srećom, Dani Harison se igrom slučaja zatekao na Novom Zelandu u to vreme. Razgovarao sam sa njim o završetku, i opisao mu jednu nejasnu ideju s kojom sam se igrao. Njegove oči su se odmah napunile suzama - znao sam da sam na dobrom putu.

Ostavite komentar