Kultura > Muzika

DEPECHE MODE objavili imena SPECIJALNIH GOSTIJU na evropskom DELU turneje "Memento Mori"

Na 32 nastupa tokom 2024. pridružiće im se britanska muzičarka Nejdin Ša, sastavi Humanist i Deeper, i australijska pevačica Suzi Stejplton

Izvor: K1info

02/11/2023 > 19:53

podeli vest:

DEPECHE MODE objavili imena SPECIJALNIH GOSTIJU na evropskom DELU turneje "Memento Mori"
Foto: Youtube PrintScreen/Roman


Članovi sastava sastava Depeche Mode objavili su koji će ih muzičari pratiti na britanskom i evropskom delu turneje "Memento Mori" 2024. godine.

Grupa je na Instagramu podelila informaciju da će ih četiri različita izvođača podržati na 32 nastupa koji će se održati od januara do aprila 2024. godine.

Britanska pevačica Nejdin Ša pridružiće se bendu na nastupima u Londonu, Birmingemu, Mančesteru i Glazgovu, kao i u Dablinu, Antverpenu, Amsterdamu i Kopenhagenu. Humanist, Suzi Stejplton i Deeper će se smenjivati kao gosti na preostalim koncertima.

Reagujući na vest, Nejdin Ša je objavila na Instagramu: "Pre deset godina sam otvarala koncerte za Depeche Mode u Nemačkoj. Oni su moj omiljeni bend. Ovog januara im se ponovo pridružujem jer PROSTO NE MOGU DA SE ZASITIM. Vidimo se tamo, prijatelji."

Humanist, projekat producenta i gitariste benda Exit Calm, Roba Maršala, ranije je sarađivao sa pevačem Depeche Modea, Dejvom Gahanom, na singlu "Shock Collar" iz 2020. godine.

Govoreći za NME tada o projektu, Gahan je rekao:

- Sjajno je raditi sa ljudima kao što su oni jer te pokreću. Pošto sam imao dovoljno sreće da pravim muziku sa drugima poslednjih 40 godina, uvek tražim nekoga da me izvede iz moje zone komfora. To me čini boljim u onome što radim na duže staze. Mnogo toga naučim od ljudi sa svežim idejama. Pa, iskreno, puno toga i preuzmem.

Ranije ove godine, Depeche Mode je razgovarao sa novinarom magazina NME o svojoj odlučnosti da podrže sledeću generaciju umetnika.

- To je u duhu izreke 'ustani i izbori se za sebe'. Uradi to na svoj način i ne dozvoli da ti drugi govore kako treba da radiš. Na kraju će se to isplatiti - rekao je Gahan.

Prošle nedelje, Depeche Mode su se pojavili u emisiji "The Tonight Show With Jimmy Fallon", izvodeći pesmu "Wagging Tongue", koja je bila drugi singl sa nedavnog albuma "Memento Mori", objavljenog u martu.

Pesma "Wagging Tongue" dobila je i remiks od strane benda Wet Leg u julu.

"Memento Mori" je prvi studijski album Depeche Mode od smrti Endrua Flečera 2022. godine.

Ostavite komentar