Kultura > Film/TV

Jana Ivanović za Reflektor: U filmu "Što se bore misli moje" igram ženu koja ŠARMOM i INTELIGENCIJOM osvaja muškarce

U Katarinu Konstantinović bili su zaljubljeni mnogi, pa i knez Mihailo Obrenović

Izvor: K1info/Tanjug

19/09/2023 > 16:20

podeli vest:

Jana Ivanović za Reflektor: U filmu "Što se bore misli moje" igram ženu koja ŠARMOM i INTELIGENCIJOM osvaja muškarce
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jana Ivanović koja je govorila o svojoj ulozi u filmu "Što se bore misli moje", čija je beogradska premijera sutra u MTS dvorani.

Ivanović je rekla da igra Katarinu Konstantinović koja je "intrigantan i zanimljiv ženski lik", pošto je bila fatalna žena, mnogi muškarci su bili zaljubljeni u nju, kao i knez Mihailo Obrenović (1823-1868).  

- Ono što je još zanimljivije - on joj je bio rođak. Specifična priča. Ona je bila jak ženski lik. Po slikama možemo videti da nije bila neka lepotica, ali je zračila unutrašnjom lepotom. Svojim šarmom i inteligencijom je osvajala muškarce - navela je glumica.

Ivanović je rekla da je gradeći lik o kome nema video i tonski snimaka imala slobodu da se zaigra i da sa rediteljem Miloradom Milinkovićem i njegovim koscenaristom Dragoljubom Stojkovićem domašta neke stvari vezano za njen lik.

Prema njenim rečima, puno je značila i podrška partnera Dragana Mičanovića, koji igra Mihaila Obrenovića, kao i Nataše Ninković i Nebojše Dugalića, "koji su u toj igri  irazmeni dosta pomogli".

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Sa Mićanovićem je bilo "bilo divno raditi", pripremali su se samostalnim i probama sa Milinkovićem, a Ivanović dodaje da je njegov knez Mihailo "vrlo zanimljiv lik, istorijski vrlo značajna ličnost za Srbiju, koja je gledala ispred svog vremena".

Prema njenim rečima, film je pun predivnih kostima koji mu daju dodatnu lepotu, a "raditi epohu je zanimljivo, ali je gluma uvek ista".

Specijalno priznanje za ulogu u "Šta se bore misli moje" na nedavnim Filmskim susretima u Nšu, je za Ivanović "velika čast", pošto se radi o festivalu sa dugom tradicijom.

- Umetnik uvek ima dozu sumnje. Ja sam na početku, ali verujem  da ta doza sumnje uvek postoji u vama i baš zato priznanje znači da ste na dobrom putu, da nastavite da radite na sebi i da to što radite ima smisla - priznala je glumica.

Ivanović u oktobru očekuje rad na seriji "Sumpor" gde će igrati Vidu, koja se žrtvuje zarad svoje porodice.
 

Ostavite komentar