Kultura > Film/TV

PREMIJERA filma prema knjizi Agate Kristi: "DUHOVI U VENECIJI" 13. septembra u BIOSKOPIMA širom Srbije

Svetska kritika hvali najnovije ostvarenje Keneta Brane koje će se od četvrtka 14. septembra naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji

Izvor: K1info

12/09/2023 > 15:51

podeli vest:

PREMIJERA filma prema knjizi Agate Kristi: "DUHOVI U VENECIJI" 13. septembra u BIOSKOPIMA širom Srbije
Foto: MCF MegaComFilm/Promo


U bioskopima širom Srbije sutra, 13. septembra, održaće se premijerno prikazivanje filma "Duhovi u Veneciji" reditelja i glavnog glumca Keneta Brane.

Svetska kritika uveliko piše o filmu koji je snimljen prema motivima knjige Agate Kristi "Uoči svih svetih", još jednog njenog dela u kom je centralni lik čuveni detektiv Herkul Poaro.

Foto: MCF MegaComFilm/Promo

 

Američki DEADLINE pozitivno ocenjuje najnovije ostvarenje čuvenog glumca i reditelja: "Izgleda da su Duhovi u Veneciji uhvatili suštinu onoga što delo Agate Kristi čini vanvremenskim."

Ovaj poznati medij dodaje i to da je "glumačka ekpa koja uključuje Mišel Jeo, Tinu Fej, Džejmija Dornana, Keli Rajli, Kamilu Kotin pružila odmerene uloge, izbegavajući teatralnost koja ponekad može da naškodi adaptaciji misterije."

THE WRAP ističe: "Kenet Brana nastavlja da donosi Agatu Kristi novoj generaciji u ovoj blistavoj priči o ukletoj kući."

Ovaj američki medij dodaje i da je reč o sjajnom, gotičkom horor filmu: "Ovo je film u rangu sa filmovima "Nevini" i "Duhovi u nama". Strahovi su prečesto isprekidani glasnim zvukovima, ali Brana i ekipa imaju nameru da pronađu više tog jezivog u opštem smislu straha."

Prestižni VARIETY piše da je Brana vešto iskoristio mamac misterije, ispred i iza kamere, kako bi privukao publiku ka zabavi koja je podjednako jeziva i otmena.

"Na kraju krajeva film "Duhovi u Veneciji" je dovoljno zastrašujući, bilo da ste zainteresovni da vam se tresu pantalone ili više volite malo uglađeniji nivo sofisticiranosti i intrige."

Foto: MCF MegaComFilm/Promo

 

Britanski SCREENDAILY navodi - "Digitalno sočivo kamere odlično koristi slabo osvetljenje, sa likovima koji su stalno natopčjeni senkama tokom ove uznemirujuće noći."

Film "Duhovi u Veneciji" nakon premijernog prikazivanja naći će se od četvrtka, 14. septembra u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Ostavite komentar