Kultura > Film/TV

Ja sam STARAC koji SILAZI SA KONJA i želim da to tako izgleda: Aplauz za INDIJANU DŽONSA

Glumac je istegao mišić desnog ramena tokom scene borbe, zbog čega je produkcija prekinuta na dve nedelje

Izvor: K1info

04/06/2023 > 08:06

podeli vest:

Ja sam STARAC koji SILAZI SA KONJA i želim da to tako izgleda: Aplauz za INDIJANU DŽONSA
Foto: Tanjug/Lucasfilm Ltd. via AP


Harison Ford smatra da je peto pojavljivanje u ulozi Indijane Džonsa u filmu "Indiana Jones and the Dial of Destiny" došlo u pravo vreme.

Glumac će u julu proslaviti 81. rođendan, samo nekoliko nedelja pošto se film pojavi u bioskopima, što nisu tipične godine za holivudskog akcionog heroja. Ford je za magazin Esquire izjavio kako je želeo da Indijana Džons izgleda kao starac u "Dial of Destiny".

- Želeo sam da ambiciozni film bude poslednji. Ne mislim da ranije nismo snimali ambiciozne filmove, bili su ambiciozni na mnogo različitih načina. Ali nisu bili toliko ambiciozni  kada je lik u pitanju, kao što sam želeo da bude poslednji - rekao je Ford o repriziranju uloge Indijane Džonsa.

Jedna od akcionih scena u filmu prikazuje Indijanu Džonsa dok jaše konja ulicama Njujorka tokom parade 1969. u čast sletanja na Mesec. Kada je završio snimanje scene, Ford je osetio kako ga ruke trojice kaskadera pridržavaju sa zemlje dok je bio na konju.

- Pomislio sam, "Jebote, šta je sad?" Kao da su me napali lopovi. Pogledam dole i tamo su tri kaskadera koji paze da ne padnem - priseća se Ford.

- Oni su rekli, "Oh, samo smo se uplašili jer smo mislili, znate, bla bla bla". A ja sam rekao, "Ostavite me na miru, ja sam starac koji silazi sa konja i želim da to tako izgleda!"

Iz sličnih razloga, Ford je doneo odluku da bude bez majice tokom jedne od ranih scena u filmu.

- Buđenje u donjem vešu sa praznom čašom u ruci bila je moja ideja.

Ali Fordove godine ipak su se pokazale tokom snimanja filma, na primer kada je istegao mišić desnog ramena tokom scene borbe sa kolegom Madsom Mikelsenom. Produkcija filma je prekinuta na dve nedelje. Kada je snimanje nastavljeno, Ford je morao da miruje dodatnih šest nedelja.

Foto: Tanjug/Lucasfilm Ltd. via AP

Mads Mikelsen

Ipak, iako će uskoro napuniti 81. godinu, Ford ne usporava. Trenutno se nalazi u Atlanti gde snima "Captain America: New World Order", svoj prvi film iz Marvelovog filmskog univerzuma. Da li je zabavno snimati Marvelov film?

- Uh, jeste. Ima teških dana i lakih dana i zabavnih dana i svih vrsta dana. Težak je raspored, ali da, zabavan je. Ali to nije šetnja parkom. Nije zabava. To je posao.

"Indiana Jones and the Dial of Destiny" stiže u bioskope 30. juna.

Ostavite komentar