Kultura > Film/TV

EMOTIVNI Harison Ford na uručenju POČASNE ZLATNE PALME: Upravo sam video kako mi ŽIVOT PROTIČE PRED OČIMA

Ford je imao doček prave filmske zvezde, a publika u bioskopu ustala je da mu poželi dobrodošlicu prilikom ulaska u salu

Izvor: K1info

19/05/2023 > 11:28

podeli vest:

EMOTIVNI Harison Ford na uručenju POČASNE ZLATNE PALME: Upravo sam video kako mi ŽIVOT PROTIČE PRED OČIMA
Foto: Tanjug/Joel C Ryan/Invision/AP


U četvrtak uveče na Filmskom festivalu u Kanu, Harison Ford jedva je suzdržavao suze na premijeri filma "Indiana Jones and the Dial of Destiny", petom i najverovatnije poslednjem poglavlju jedne od najslavnijih franšiza u istoriji filma. Kompanija Disney poslala je svoje najviše rukovodioce - uključujući generalnog direktora Boba Ajgera i predsednicu Lucasfilma Ketlin Kenedi - kako bi prisustvovali kanskoj premijeri akcionog filma u režiji Džejmsa Mangolda.

Ali kada je krenuo odjavni rol, prisutni su mlakim ovacijama odali počast najnovijoj Indijevoj avanturi. Istina, aplauz je trajao pet minuta, ali po kanskim standardima to predstavlja tek ljubaznu formalnost.

Bez obzira na mišljenje publike u vezi sa filmom, najveće ovacije bile su rezervisane za Harisona Forda. Glumac je na tepih stigao sa suprugom Kalistom Flokhart, a spiker ih je predstavio kao "Indijanu Džonsa i Kalistu Flokhart".

Ford je imao doček prave filmske zvezde, dok su hiljade fanova klicale njegovo ime, a publika u bioskopu ustala je da mu poželi dobrodošlicu prilikom ulaska u salu.

Pred početak filma, Forda je na scenu pozvao direktor Kanskog festivala Tjeri Fremo kako bi mu dodelio počasnu Zlatnu palmu za niz uloga koje je odigrao tokom karijere.

- Veoma sam dirnut ovim - rekao je Ford.

- Kažu da prilikom umiranja čitav život ti proteče pred očima, a ja sam upravo video kako mi život teče pred očima. Veliki deo života, ali ne ceo život. Ovakav život mi je omogućila moja ljupka supruga, koja je podržala moju strast i moje snove, i ja sam zahvalan.

Zatim se Ford obratio prisutnima:

- Volim i ja vas. Hvala vam. Ali imam film koji bi trebalo da vidite. Iza mene je. Zato dozvolite da se sklonim s puta i još jednom vam hvala na ovoj velikoj časti.

Zaista, ovacije Fordu bile su glasnije pre početka filma.

U filmu "Indiana Jones and the Dial of Destiny" Ford se još jednom našao u ulozi istoimenog arheologa. Smešten u 1969. godinu tokom svemirske trke, Indi ponovo mora da se bori protiv zlih nacista. Pored Harisona Forda u filmu igraju i Mads Mikelsen, Fibi Voler-Bridž, Bojd Holbruk i Antonio Banderas.

Ford je naglasio da je "Dial of Destiny" poslednji film u kojem igra Indijanu Džonsa.

- Ovo je poslednji film u seriji i poslednji put da igram taj lik - rekao je glumac za Total Film pre Kana.

Iako je svestan da Disney razvija seriju o Indijani Džonsu za Disney+, ford je rekao da "neće biti uključen u projekat".

"Indiana Jones and the Dial of Destiny" stiže u svetske bioskope 30. juna.

 

Ostavite komentar