Kultura > Film/TV

Nije za sve uzraste: "Oppenheimer" je PRVI PROJEKAT Kristofera Nolana sa OZNAKOM "R"

Ocena "R" označava da nije dozvoljeno gledanje mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja ili drugog odraslog staratelja

Izvor: K1info

02/06/2023 > 22:57

podeli vest:

Nije za sve uzraste: "Oppenheimer" je PRVI PROJEKAT Kristofera Nolana sa OZNAKOM "R"
Foto: Youtube PrintScreen/The Nerd Network


Objavljen je novi trejler za film "Oppenheimer" reditelja Kristofera Nolana. Otkriveno je da je film zvanično dobio ocenu "R" (Restricted-ograničen), što je prvi Nolanov film koji je tako ocenjen od ostvarenja "Insomnia" iz 2002.

Rangiranje filmova po sistemu Američke filmske asocijacije (Motion Picture Association of America - MPAA) koristi se u Sjedinjenim Državama da bi se odredilo da li je sadržaj filma prigodan za uzrast određenog dela publike. Ocena "R" znači da nije dozvoljeno gledanje mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja ili drugog odraslog staratelja.

Associated Press je takođe potvrdio vest, a navodi se da film sadrži "scene seksa, golotinje i eksplicitnog govora".

Kilijan Marfi igra američkog fizičara Roberta Openhajmera, koji se smatra ocem atomske bombe. U filmu glume i Emili Blant, Met Dejmon, Robert Dauni Džunior, Florens Pju i Remi Malek.

"Oppenheimer" stiže u bioskope 21. jula.

Vrhunac filma je detonacija prve atomske bombe. Preporučuje se da se gleda na velikom platnu, a Universal Pictures je omogućio da ulaznice ranije budu dostupne u više od hiljadu premium bioskopa.

- Znali smo da film mora da bude izuzetno atraktivan - rekao je Nolan za AP.

- Sada smo u mogućnosti da radimo stvari sa slikom koje smo ranije mogli da radimo samo sa zvukom u smislu uticaja na publiku - imate gotovo fizičku reakciju na film.

Ostavite komentar