Kultura > Film/TV

Tina Tarner je ODBILA da zaigra u Spilbergovoj "Boji Purpura", a za ulogu u "Tomiju" KONKURENT joj je bio Dejvid Bouvi

"Kraljici rokenrola" posebno je bila draga uloga u "Mad Max Beyond Thunderdome", nastavku serijala "Pobesneli Maks" Džordža Milera

Izvor: K1info

25/05/2023 > 21:03

podeli vest:

Tina Tarner je ODBILA da zaigra u Spilbergovoj "Boji Purpura", a za ulogu u "Tomiju" KONKURENT joj je bio Dejvid Bouvi
Foto: Youtube PrintScreen/Movieclips


U jednom od svojih mnogobrojnih intervjua, Tina Tarner je govorila i o svom prodoru u filmsku industriju i otkrila zbog čega je odbila priliku da glumi u filmu Stivena Spilberga "The Color Purple".

Zvezda, koja je preminula juče u 83. godini, rekla je italijanskoj voditeljki Sereni Dandini da taj film "odražava previše toga iz mog života sa bivšim suprugom", Ajkom Tarnerom.

- Otvoreno pričam sa novinarima o svom životu, a sada bi trebalo to i da glumim? Ne mogu da se spuštam na taj nivo – rekla je pevačica.

Tarner je trpela zlostavljanje tokom svog 16-godišnjeg braka sa Ajkom.

- Pokušavam da zaboravim prošlost jer je to iza mene. Gotovo je. Završila sam to poglavlje svog života i neću da radim nešto što će me podsećati na ono što sam već doživela - rekla je tada.

- Mislim da je Stiv shvatio da je to bio razlog zbog koga nisam mogla da igram.

Tina je igrala u filmu "Tommy" Kena Rasela iz 1975. godine, zasnovanom na rock operi sastava The Who. Data joj je prednost na audiciji u odnosu na kolegu Dejvida Bouvija, međutim, u to vreme nije shvatala da će njen lik koristiti seks kako bi namamila svoje muške žrtve.

- Prihvatila sam tu ulogu jer sam dobila priliku da budem ta luda žena i da radim sve te stvari, ali kada su mi dali špric, rekla sam: "Oh, promovisaću drogu!" - kaže ona, smejući se.

- Onda sam rekla: "U redu, ali to je samo gluma."

"Kraljici rokenrola" posebno je bila draga uloga u ostvarenju "Mad Max Beyond Thunderdome", nastavku distopijsko akcionog filmskog serijala "Pobesneli Maks" Džordža Milera.

- Ona je pre svega žena ratnik. Želim uloge žene ratnice. Želim da vozim mašine, da se borim. Želim fizički zahtevne uloge. I dalje mi je potrebno to uzbuđenje.

Godine 1993. objavljen je biografski film "What's Love Got to Do with It", zasnovan na njenoj autobiografiji "I, Tina: My Life Story". Film je režirao Brajan Gibson, a pevačicu je igrala Anđela Baset, dok je Lorens Fišburn tumačio njenog supruga Ajka Tarnera.

Ostavite komentar