Kultura > Film/TV

Danica Nikolić Nikolić: SERIJA "Nemirni" vas prosto VUČE da je GLEDATE

Po mišljenju scenaristkinje serija će sigurno biti izdvojena od ostalih zbog plastičnosti likova i "životnih" dijaloga

Izvor: K1info/Tanjug

08/05/2023 > 13:00

podeli vest:

Danica Nikolić Nikolić: SERIJA "Nemirni" vas prosto VUČE da je GLEDATE
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je scenaristkinja Danica Nikolić Nikolić koja je govorila o svom radu na seriji "Nemirni" reditelja Darka Nikolića.

Nikolić Nikolić je rekla da je najzahtevnije bilo samo prebacivanje u scenario detektivskog romana Marka Popovića "Jedan pogrešan korak".

- U romanu imate jedan određenu slobodu, neomeđeni prostor, a u scenarističkoj formi to ipak izgleda malo drugačije i morate mapirati određene događaje koji su dovoljni intrigantni da bi uopšte bili zabeleženi okom kamere - navela je Nikolić Nikolić.

Prema njenim rečima, u televizijskoj formi morate da razvijete ceo aparat da bi likove učinili što plastičnijim i događaje što uverljivijim.

- Sama tranzicija iz jedne u drugu književnu formu, koja će dobiti treću medijsku formu je zahtevna. Zahtevno je što imate određenu minutažu koju morate da ispoštujete - istakla je Nikolić Nikolić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Danica Nikolić Nikolić

- Najteže kod pisanja bilo koje vrste literarnog, odnosno scenarističkog dela je puštanje iz sebe likova onog trenukta kada stavite kraj - navela je scenaristkinja.

Nikolić Nikolić je ocenila da je pečat reditelja Nikolića vizuelna prijemčiivost, a "Nemirni" će sigurno biti izdvojeni od ostalih serija ovog tipa zbog plastičnosti likova.

- Oni su uverljivi. Nema suvišnih i nesuvislih rečenica, one su životne. Imate utisak da se zaista dešava sve što vidite na ekranu - dodala je Nikolić Nikolić.

Prema njenim rečima, Nikolić je "zavodljiv reditelj koji zna kako da publiku okrene na svoju stranu" i "ume da vodi priču na ivici žileta".

- Veoma je dopadljiva serija. Vuče vas da gledate. Stalno vas interesuje šta ima još. A Darko je poznat po tome da ume da tu priču "vozi" - navela je Nikolić Nikolić.

 

Ostavite komentar