Kultura > Pozorište

GLUMICA Nina Nešković o predstavi "Naš razred": Kako OSTATI IMUN na priču u kojoj i dalje živimo?

Ona je odskora postala članica Narodnog pozorišta, rekavši da je zadovoljna karijerom i da uloge nas biraju a ne mi njih

Izvor: K1info/Tanjug

27/04/2023 > 20:16

podeli vest:

GLUMICA Nina Nešković o predstavi "Naš razred": Kako OSTATI IMUN na priču u kojoj i dalje živimo?
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Nina Nešković koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Naš razred" u Narodnom pozorištu.

Nešković je rekla da je komad poljskog pisca Tadeuša Slobođaneka "jedan od najbolje napisanih dramskih tekstova današnjice".

- Kad shvatite da je reč o istinitom događaju koji se desio 1941. a i dalje je aktuelan, živimo u tome, onda ne možete ostati neporaženi i imuni na tu priču - navela je Nešković.

"Naš razred" je pisan u pripovednom tonu, a Nešković je primetila da je rediteljka Tatjana Mandić Rigonat "izuzetno osmislila" predstavu, kako to ne bi možda bilo dosadno.

- Užasno je teško za igru. Delovi koji se prepričavaju su većinski, a onda postoje scene koje su igrane i u kratkom roku treba da se podigne intenzitet. To je izazov - objasnila je glumica.

Nešković je dodala da je Mandić Rigonat okupila glumačku ekipu koja se manje više poznaje, i veći deo je prethodno radio predstavu "Rat i mir", dok je sa Vučićem Perovićem bila klasa na akademiji.

U predstavi igraju i Suzana Lukić, Jelena Blagojević, Nedim Nezirović, Petar Strugar, Danilo Lončarević, Dragan Sekulić, Dušan Matejić i Jovan Jovanović.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nina Nešković, glumica

Prevodilac je Biserka Rajčić, scenograf Branko Hojnik, kostimograf Ivana Vasić, kompozitor Irena Dragović i drugi.

Prema njenim rečima, proces je bio "uzbudljiv, jako inspirativan, težak na momente".

Nešković je rekla da "Naš razred" postavlja niz pitanja lične odgovornosti i krivice, odnosno da li one leže u tome ako neko nešto nasilno uradi ili ako ništa ne uradi a prisutan je činu.

Glumica koja je odskora postala članica Narodnog pozorišta je rekla da je zadovoljna karijerom i da joj se uloge dešavaju kada treba.

- One nas biraju a ne mi njih. Tako da je moj put takav. Čeka me uzbuljivo leto. Neka snimanja, gostovanje sa predstavama. Idemo sa "Ratom i mirom" u Budimpeštu. Radujem se, biće posla - rekla je Nešković.

 

Ostavite komentar