Kultura > Film/TV

Miodrag RADONJIĆ, glumac i producent: "INDIGO KRISTAL" je ansambl film koji odslikava DRUŠTVO

Film je izuzetno autentičan, drugačiji i po vizuelnom identitetu. Odlučili smo se da ga radimo u crno-beloj tehnici

Izvor: K1info/Tanjug

28/02/2023 > 11:04

podeli vest:

Miodrag RADONJIĆ, glumac i producent: "INDIGO KRISTAL" je ansambl film koji odslikava DRUŠTVO
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Miodrag Radonjić koji je govorio o svojoj ulozi u filmu "Indigo kristal" 7. marta u Mts dvorani.

- Verujem da ćemo uspeti na prvom prikazivanju te predrasude da demantujemo. Taj film je izuzetno autentičan, drugačiji i po vizuelnom identitetu. Odlučili smo se da ga radimo u crno-beloj tehnici, što sada postaje trend u svetu - naveo je Radonjić. 

Prema njegovim rečima, spoj ekipe i proces nastanka filma zaintrigirao je stručnu javnost i publiku, jer "Indigo kristal" nastao kao diplomski rad Mihailovća i postao debitantski igrani film. 

- Energija kada svi učesnici daju zaista srce u taj posao širi se kao neka vrsta epidemije i to osećaju i drugi ljudi - primetio je Radonjić.

Pored glavne uloge Radonjić je u "Indigo kristalu" bio i producent, ili kako ističe "kreativni producent".

- Trudio sam se da sagledam tu temu sa tačke nekog ko je stvaralac filma, kroz kreativnu produkciju da dođem do toga da realizujem neke stvari koje u slučaju ovog filma sigurno ne bi mogle da budu realizovane da se nije uključila moja produkcijska kuća - naveo je Radonjić. 

Prema njegovim rečima, Mihailović mu je dao prostor i zajedno su razrađivali njegov lik, scenario i lokacije. Radonjić je istakao da je u "Indigo kristalu" glavni junak grad, kolektiv u kome junaci žive i opstaju, poput njegovog Vuka ili Zizija kog igra Denis Murić, ali i ostali koji svi zajedno čine "jedan kolektiv i kolektivni lik, kao u antičkoj tragediji hor".

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Ansambl film je nešto što nedostaje našoj kinemotografiji, kao nekad "Majstori, Majstori" reditelja Gorana Markovića, a ovo je nešto u tom pravcuIndigo kristal je ansambl film koji oslikava društvo u kome živimo, a to je milje ulice koji je publici inspirativan - naglasio je Radonjić. 

Pošto je Mihailović iz Šapca došao je na ideju da u rodni grad smesti svoj film nakon što se u njega dve, tri godine nije vraćao studirajući u Beogradu.

- Osetio se kao stranac. Da se njemu svašta nešto desilo, a vratio se u okruženje gde kao da vreme nije ni teklo. To mu je bila kreativna kapisla da smisli junaka koji se vraća iz zatvora - rekao je Radonjić.

Pošto je domaća flmska publika navikla da gleda mnoge lokacije u Beogradu, Radonjić ističe da je "Indigo kristal" "nešto novo, sveže".

- Nijedan film nije snimljen tamo (u šapcu), a lokacije su fantastične. Zahvaljujući i direktorima fotografije Vladi Đuriću i Vladi Milivojeviću - rekao je Radonjić.

 

Ostavite komentar