Kultura > Film/TV

TOM KRUZ spasao Holivud od KORONE: Producenti NAGRADILI filmsku zvezdu PRE dodele Oskara

Četiri od pet prethodnih dobitnika PGA-ove nagrade kasnije je osvojilo Oskara za najbolji film, uključujući i prošlogodišnji i film "CODA"

Izvor: K1info/index.hr

26/02/2023 > 19:01

podeli vest:

TOM KRUZ spasao Holivud od KORONE: Producenti NAGRADILI filmsku zvezdu PRE dodele Oskara
Foto: Tanjug/Willy Sanjuan/Invision/AP


Holivudski producenti u subotu su nagradu za životno delo dodelili glumcu Tomu Kruzu, a najboljim su proglasili film "Everything Everywhere All at Once" (Sve u isto vreme), koji se bavi idejom paralelnih svemira, na jednoj od ključnih svečanosti dodele nagrada uoči Oskara u martu.

Udruženje američkih producenata (PGA - Producers Guild of America) dodelilo je Kruzu nagradu za životno delo, a nekoliko govornika je zahvalilo glumcu što je svojim nastupom u prošlogodišnjem blokbasteru "Top Gun: Maverick" podupro filmsku industriju, ugroženu pandemijom koronavirusa.

- Tom Kruz nam je svima pokazao da su odlasci u bioskop ponovno tu - rekla je u svom uvodu Šeri Lensing, bivša direktorka kompanije za proizvodnju i distribuciju filmova Paramount Pictures.

Kruz se proslavio kao zvezda u filmovima "Risky Business", "Cocktail", "A Few Good Men". Producirao je filmove "Vanilla Sky", "The Last Samurai", "Mission: Impossible" i "Top Gun: Maverick", koji je širom sveta zaradio gotovo 1.5 milijardi dolara.

Kruz je u svom govoru pohvalio rad televizijskih i filmskih producenata u publici.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

 

- Znam šta je potrebno da bi se radilo to što vi radite. Nije to samo sreća. Morate stvoriti tu sreću. Morate to želeti da bi se ostvarilo. I želim da znate da ću uvek navijati za vas - rekao je Kruz.

- Nastaviću da činim sve što mogu da pomognem ovoj industriji i ovom obliku umetnosti koji volim - dodao je.

Film "Sve u isto vreme" proglašen je najboljim, što je vrlo značajno pred dodelu Oskara 12. marta. Četiri od pet prethodnih dobitnika PGA-ove nagrade kasnije je osvojilo Oskara za najbolji film, uključujući i prošlogodišnji i film "CODA".

"Sve u isto vreme" je priča o kinesko-američkoj vlasnici perionice koja putuje kroz paralelne svemire.

Foto: Tanjug/Allison Dinner/Invision/AP

Džejmi Li Kertis

- Ovo je ludilo! Hvala vam puno - rekao je producent Džonatan Vang okružen glumcima nominovanim za Oskare Mišel Jeo, Ke Hju Kvan, Stefani Hsu i Džejmi Li Kertis.

 

Ostavite komentar