Nećete verovati > Misterije

Misterija SKELETA nepoznate žene pronađene u STABLU DRVETA u Engleskoj 1943. godine

Policija je pročešljala sve izveštaje o nestalim osobama, ali identitet i razlog smrti žene nikada nisu otkriveni

Izvor: K1info

31/08/2023 > 22:42

podeli vest:

Misterija SKELETA nepoznate žene pronađene u STABLU DRVETA u Engleskoj 1943. godine
Foto: David Buttery (Loganberry (Talk)), Public domain, via Wikimedia Commons


Godine 1943. četiri tinejdžera pronašla su telo žene u stablu drveta u šumi Hagli u Vusterširu u Engleskoj. Tokom Drugog svetskog rata, obroci su bili oskudni, a dečaci su otišli u lov u nadi da će pronaći divljač kao dodatak ishrani svojih porodica. Jedan od njih popeo se na veštičiji brest, nazvan zbog svog sablasnog izgleda, u nadi da će pronaći ptičije gnezdo, ali je otkrio nešto mnogo zlokobnije - u središtu stabla nalazio se skelet.

Dečak je odmah shvatio da su u pitanju ljudski ostaci po kosi koja se još uvek držala za lobanju. Sedamneastogodišnji Tom Vilets obavestio je vlasti, a sablasno otkriće ga je proganjalo.

Medicinski islednik, profesor Džejms Vebster, ustanovio je da je u pitanju skelet žene koja je imala otprilike 35 godina i bila visoka samo 5 stopa (152 centimetra).

Foto: Atlas Obscura, Public domain, via Wikimedia Commons

 

Na kostima su bili ostaci odeće, a komad tkanine nalazio se u ustima, što ga je navelo da veruje kako je uzrok smrti bio gušenje. Takođe je primetio da su postojale indicije da se nekada porodila i da je ubijena pre otprilike 18 meseci. Ono što je bilo čudno je da joj je nedostajala šaka.

Vebster je zaključio da je žena ubijena, jer način na koji je njeno telo bilo pohranjeno isključuje nesrećan slučaj ili samoubistvo. Takođe je ustanovio da je telo sakriveno u stablu pre nego što je nastupila mrtvačka ukočenost, što ukazuje da se ubistvo dogodilo blizu mesta gde je skelet pronađen.

U istrazi koja je usledila, policija je kontaktirala lokalne zubare, nadajući se da će pronaći zubni karton koji odgovara telu, takođe prošavši kroz sve izveštaje o nestalim osobama.

Međutim, nije bilo tragova u tajanstvenom slučaju sve do šest meseci kasnije, kada su grafiti počeli da se pojavljuju u blizini drveta.

Prvi natpis kredom je glasio: "Ko je stavio Lubelu u veštičiji brest?" Ovo je navelo istražitelje da svoju Džejn Dou (Jane Doe, nepoznata osoba) nazovu "Bela". Ubrzo se pojavilo još grafita sa sličnom porukom, zbog čega nije bilo jasno da li je u pitanju trag ili šala.

Profesorka antropologije Margaret Marej pretpostavlja da je Bela bila žrtva okultnog rituala - način na koji je njena šaka bila odsečena od tela izgledao je slično ritualu zvanom "Ruka slave".

Foto: Pieter van der Heyden, Public domain, via Wikimedia Commons

Detalj sa slike "The Elder Saint Jacob visiting the Magician Hermogenes", Pieter van der Heyden

To je naziv za mumificiranu šaku obešenog čoveka, koja se često navodi kao leva (latinski: sinister), ili, ako je osoba obešena zbog ubistva, šaka koja je "počinila delo". Druga teorija je bila da je Bela mogla da bude nemački špijun, koju su zarobili i ubili britanski vojnici.

Belin identitet i razlog njene smrti nikada nisu otkriveni.

Ostavite komentar