FunBox > Misterije

Da li su LEGENDE ipak tačne?! U nemačkim PLANINAMA snimljen MISTERIOZNI "ČOVEK VUK" sa KOPLJEM u ruci

Dve planinarke su snimile fotografije mobilnim telefonima, dok su u utorak šetale po nacionalnom parku Harz

Izvor: K1info/b92.net

25/08/2023 > 22:27

podeli vest:

Da li su LEGENDE ipak tačne?! U nemačkim PLANINAMA snimljen MISTERIOZNI  "ČOVEK VUK" sa KOPLJEM u ruci
Foto: Pixabay.com


Fotke koje su počele da kruže drištvenim mrežama uznemirile su nemačku javnost. Naime, mutne fotografije neuglednog čoveka koji nosi "koplje" u nemačkoj šumi podstakle su nagađanja da su legende o "čoveku vuku" koji vreba šumama nemačke regije Harz istinite.

Naime, dve fotografije koje su snimili planinari prikazuju golog i čupavog muškarca kako pogrbljeno sedi na steni držeći dugački štap u levoj ruci i drugi predmet u desnoj ruci.

Đina Vajs i njena prijateljica Tobi tvrde da su snimile fotografije svojim mobilnim telefonima dok su u utorak šetale po nacionalnom parku Harz.

- Videli smo "čoveka vuka" kada smo stigli do pećina. Stajao je na vrhu jedne od pećina, držeći u ruci dugi drveni štap poput koplja - rekla je Vajs. 

Dodala je da je susret trajao gotovo deset minuta.

- Nije skidao pogled sa nas i nije progovorio ni reč. Izgledao je prljavo i ponašao se kao čovek iz kamenog doba iz neke istorijske knjige - rekla je ona.

Čovek je povremeno viđan od 2015. godine, a lokalne vlasti tvrde da su pronašle dokaze da je neko palio požare i gradio rudimentarne nastambe u šumi. Međutim, jedan volonter iz lokalne vatrogasne službe rekao je da nisu primetili ništa neobično u šumi, opisujući priču kao "glupost" i nagađajući da su fotografije "zafrkancija".

Budući da je trećina nemačkog kopna prekrivena gustom šumom, priče o pustinjacima koji žive od zemlje povremeno se pojave u lokalnim medijima.

Američki državljanin je 2007. godine pronađen je kako živi u kolibi u dubinama Eifela, niskog planinskog lanca u zapadnoj Nemačkoj, gde je uzgajao malu plantažu marihuane.

Ostavite komentar