Vesti > Svet

Sve VEĆI PRITISAK NA NEMAČKU VLADU! Sutra se OBUSTAVLJAJU LETOVI u Frankfurtu, stigla podrška FARMERIMA

Svi putnici koji su želeli da sutra polete sa frankfurtskog aerodroma će morati da promene planove

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

31/01/2024 > 13:34

podeli vest:

Sve VEĆI PRITISAK NA NEMAČKU VLADU! Sutra se OBUSTAVLJAJU LETOVI u Frankfurtu, stigla podrška FARMERIMA
Foto: Tanjug/AP


Protesti radnika u Nemačkoj će se sutra proširiti i na neke važne aerodrome, uključujući onaj najprometniji u Frankfurtu, nakon što je sindikat Verdi pozvao na štrajk osoblja koje obezbeđuje bezbednost na aerodromima da bi tako povećao pritisak na Vladu Nemačke prilikom pregovora o platama.

- Bezbednosni kontrolni punktovi van tranzitne zone će biti zatvoreni i zbog toga putnici neće moći da se ukrcaju na letove iz Frankfurta - navodi se u saopštenju operatera frankfurtskog aerodroma, kompanije Fraport.

Svi putnici koji su želeli da sutra polete sa frankfurtskog aerodroma će morati da promene planove, prenosi Rojters.

Portparol Aerodroma Berlin-Brandenburg je rekao da su svi sutrašnji odlazni letovi otkazani, ali da će se situacija na berlinskom aerodromu vratiti u normalu u petak. Aerodrom Hamburg saopštio je da će preduzeti slične mere.

- Svih 126 odlaznih letova u četvrtak će biti otkazano ili će se realizovati bez putnika - saopštio je hamburški aerodrom i dodao da sutra treba očekivati i kašnjenja i otkazivanja dolaznih letova.

Podsetimo, u Nemačkoj su prvo počeli da protestuju farmeri pre nekoliko nedelja, a Telegraf Biznis je dobio eksluzivne fotografije sa lica mesta. Prošle nedelje su šrajkovali i železničari.

Francuski i belgijski poljoprivrednici takođe protestuju, dok Argentinci protestuju protiv ekonomskih reformi njihovog novog predsednika Havijera Mileja.

Ostavite komentar