Vesti > Svet

Pogledajte kako izgleda PUTINOVO TAJNO IMANJE! Veliko je KAO 2 MONAKA, a gradili su ga MILIJARDERI (VIDEO)

Meštani kažu da se šef ruske države tamo pojavljuje barem jednom godišnje - i to nakon poseta samostanu Valaam

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

31/01/2024 > 10:20

podeli vest:

Pogledajte kako izgleda PUTINOVO TAJNO IMANJE! Veliko je KAO 2 MONAKA, a gradili su ga MILIJARDERI (VIDEO)
Foto: X Printscreen/Gerashchenko_en


Deset godina posle izgradnje, istražitelji Centra za dosije uspeli su da zavire u obnovljenu unutrašnjost Putinove rezidencije u Kareliji, republici u severozapadnom delu Rusije uz granicu s Finskom.

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine opisao je kako je ovo imanje ostalo pod velom tajne. 

- Tajna rezidencija ruskog predsednika sve više i više zadire u zaštićena područja, a njena teritorija dosad je toliko narasla da zauzima površinu kao dve kneževine Monako - objavio je na društvenoj mreži "X"  Geraščenko.

Za rezidenciju Vladimira Putina u Kareliji zna se od 2016. godine, ali dosad nije bilo detaljnih fotografija i videa iste. Rezidenciju su pre više od deset godina počeli da grade njegovi prijatelji milijarderi iz Sankt Peterburga, među kojima je bio i Jurij Kovalčuk.

Meštani kažu da se šef ruske države tamo pojavljuje barem jednom godišnje - i to nakon poseta samostanu Valaam.

Prema dostupnim dokumentima, površina rezidencije iznosi oko jedan kilometar kvadratni, ali uzimajući u obzir ograđene šume i uvale, to su zapravo četiri kilometra kvadratna.

Vodopad Marjalahti visok četiri metra trebalo bi da je deo nacionalnog parka, ali pristup mu je ograničen ogradom s bodljikavom žicom i danonoćnim obezbeđenjem.

Za "vlasnika vodopada", u ovom slučaju Putina, u neposrednoj blizini postavljena je i sojenica iz koje se ruski predsednik u potpunoj privatnosti može diviti biseru nacionalnog parka.

Na spomenutoj teritoriji nalaze se još tri objekta - Ribarska koliba, Štala i Vrtna kuća. Ipak nijedna od njih izgledom ne podseća ni na kolibu ni na štalu, naprotiv, sve su izgrađene u vrlo modernom stilu.

U blizini jedne od spomenutih kuća nalazi se nasip kog nije bilo pre početka rata u Ukrajini - novinari pretpostavljaju da je baš na toj lokaciji postavljen protivvazdušni sistem Pancir-S1 za Putinovu zaštitu.

Ostavite komentar