Vesti > Svet

Drama u Americi, UPUCAN TRAMPOV ČOVEK! Ležao nasred ulice u LOKVI KRVI, bore mu se za život

Gil je teško ranjen tokom pokušaja krađe automobila

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

31/01/2024 > 10:06

podeli vest:

Drama u Americi, UPUCAN TRAMPOV ČOVEK! Ležao nasred ulice u LOKVI KRVI, bore mu se za život
Foto: Linkedin profile


Majk Gil, član administracije nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, nalazi se u kritičnom stanju nakon što je upucan u Vašingtonu.

Gil je teško ranjen tokom pokušaja krađe automobila. Napad se dogodio oko 17.45 časova u ponedeljak po lokalnom vremenu, a napadač je potom ubio jednu osobu, pokušavajući da ukrade drugo vozilo. Policija ga je potom likvidirala.

Kako javljaju američki mediji, Gil, koji je otac troje dece, upucan je dok je čekao da pokupi svoju suprugu. Bio je u vozilu kada su u njega ispaljeni hici.​Trampov saradnik je uspeo ranjen da izađe iz automobila, a potom se srušio.

Svedok Jolanda Daglas kazala je za "The Washington Post" da je videla žrtvu ispruženu na pločniku u lokvi vlastite krvi, s jednom nogom još uvek u automobilu.

Dodala je kako je žena istrčala iz obližnje zgrade, vičući: "O moj Bože, to je moj muž." Prisetila se kako je spomenuta žena zgrabila žrtvinu ruku i pitala ga šta se dogodilo, ali joj on nije odgovorio. Daglas je napomenula kako je zajedno sa žrtvinom suprugom i još jednim slučajnim prolaznikom pokušala da zaustavi Gillovo krvarenje dok su čekali dolazak hitne pomoći. 

Osumnjičeni je peške napustio mesto pucnjave i veruje se da je počinio najmanje tri uspešne krađe automobila. Tokom svog pohoda ubio je 35-godišnjeg Alberta Vaskeza. Otvorio je vatru i na dva policijska vozila, pre nego što su ga policajci ustrelili i ubili. 

Gil je bio glavni operativni direktor Komisije za trgovinu tokom vremena Donalda Trampa u Beloj kući, javlja Daily Wire.

 

Ostavite komentar