Vesti > Svet

Grenel PROZVAO novinare u Beloj kući: Zašto dozvoljavate SALIVENU i BLINKENU da LAŽU o trupama na KiM?

Bivši specijalni izaslanik SAD kaže da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500

Izvor: K1info/Tanjug

01/10/2023 > 17:56

podeli vest:

Grenel PROZVAO novinare u Beloj kući: Zašto dozvoljavate SALIVENU i BLINKENU da LAŽU o trupama na KiM?
Foto: printscreen Youtube/PBS NewsHour


Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel upitao je danas zašto novinari u Beloj kući dozvoljavaju savetniku za nacionalnu bezbednost Džejku Salivenu i portparolu Bele kuće Džonu Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa na administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

 

 

- Zašto novinari Bele kuće dozvoljavaju Salivenu i Kirbiju da lažu o nagomilavanju trupa između Kosova i Srbije - naveo je Grenel na društvenoj mreži X (Twitter), komentarišući tekst objavljen na portalu "Pavlović tudej" pod naslovom: "Predsednik Srbije odbacio tvrdnje Bele kuće: Slanje trupa na administrativnu liniju Kosova je čista laž".

Grenel je juče optužio američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika administrativnim prelazima sa KiM i istakao da postoji smanjenje, a ne nagomilavanje broja vojnika.

Ukazao je da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500, a do ponedeljka će, kako je naveo, biti 4.000 na administrativnim prelazima. 
 

Ostavite komentar